Când am fost la rudele de la ţară, ne-am gândit noi în sinele nostru interior că ar trebui să cumpărăm nişte pui de ţară, dacă tot suntem acolo. Adică pui de ăla bun, crescut natural, cu carnea aţoasă, dar atât de gustoasă.

Newsflash: Nu mai există aşa ceva.
În primul rând, când rămân fără ouă, pui, cloşti etc, ţăranii se duc la avicolele din judeţ şi cumpără. Adică pui care nu au fost în viaţa lor pui de ţară. Şi oamenilor le plac, pentru că se îmbolnăvesc greu, sunt imunizaţi la multe boli, nu mai trebuie să le facă decât un vaccin anual, deci cheltuieli mai puţine, pierderi mai puţine.

Second, am aflat o dudă. În sate se comercializează la negru tot felul de alimente tip şrot, pentru pui, alimente care au o listă de componente biotice şi antibiotice lungă cât sacul de 50 de kile în care sunt vândute.
Iar oamenii sunt foarte mulţumiţi. Şrotul ăla ajută la orice. Calului i s-au înţepenit picioarele din spate. I-am dat şrot, în 4 zile a fost bine. Porcul avea o gâlmă, i-am dat şrot, a 2 a zi nu mai avea nimic.

Practic, îi înţelegi pe oameni. Cheltuieli mai puţine, venituri mai mari, pui mai sănătoşi, mai longevivi. Plus de asta, atunci când îmi vinzi o găină care moartă, tranşată are 8 kile, iei nişte bani, nu, dacă vinzi cu 10 lei kila. (cum am cumpărat eu)

Pe de altă parte, te întrebi de unde pana mea mai mănânci mâncare biologic sănătoasă în zilele noastre?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.