Ştiţi ce e rovigneta, nu? Taxa aia pe care o plăteşti pentru că foloseşti drumurile din rrommânia. În alte ţări, vignieta este taxa pentru folosirea drumurilor şi autostrăzilor, dar cum noi nu avem autostrăzi ci doar drumuri pentru cirezile de vite, nu m-am gândit la ele decât ca drumuri.

Dar stai. De la anul se va institui sub oblăduirea mântuitoare a guvernului BOC şi FEMEI o taxă pentru folosirea autostrăzilor de circa 4 euro pe 100 de kilometri.
Să enumerăm ce taxe plătim pentru drumurile astea:

1. Taxa Băsescu. Mai ţineţi minte aia cu aici sunt banii drumneavoastră? Aia era taxa de drum. Rovigneta. Pe care tot Băsescu a decis să o includă în preţul benzinei.
2. Taxa de drum. Rovigneta. Tot Băsescu. Dumblă taxare, dar ce mai contează, cine ţine minte ce taxe intră în preţul carburantului?
3. Acciza la benzină.
4. Taxa de autostradă. 4 Euro. Plătibilă la Feteşti. Pentru jegul ăla de autostradă, singura autostradă din lume care are pe ea semnul Atenţie, Drum Denivelat.

Nu mai vorbim de impozitul pe utilizarea maşinii, de taxa de primă înmatriculare şi de restul miliardelor de taxe care dispar în buzunarele lui Udrea, Căşuneanu sau Berceanu.
Aşa că de la anul, încă o taxă de drum. Noroc că anul următor e ultimul.
Foto: Atitudini

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.