Mi-au măcinat copilăria şi-aşa marcată de cozile preabunului Ceauşescu, cel ce a plătit datoriile ţării şi ne-a lăsat neatârnaţi. Când încercam să mă duc la oricare coadă din zonă, indiferent pentru ce, pâine, ouă, zgârciuri, ei erau acolo.

Găşti de pensionari, cu scăunele după ei, doamnele tricotând, domnii croşetând bârfă subţire. Nu ştiau de ce e coadă, ei stăteau oricum, că poate aduce ceva.

Acum, mafia de pensionari se manifestă în domeniul plăţilor de orice fel, la stat sau la furnizori. Tu ca săpător în câmpul muncii, nu ai cum să îţi plăteşti curentul la ENEL, pentru că tot timpul vei găsi un grup compact de pensionari, care stau la coadă să plătească. Non stop.

Dacă vrei să plăteşti cumva impozitul la stat, nu ai cum. Pentru că vei găsi întotdeauna pensionari

Primele persoane care şi-au plătit taxele şi impozitele locale au spus că au venit de la ora 5.00 pentru a fi sigure că vor prinde un loc în faţă.

Şi ştiţi de ce fac asta, nu? Pentru că dacă îl plătesc până pe 15 martie, vor aveam impozitul micşorat cu 10%. Şi de aceea se stă la coadă de pe 1 ianuarie. Pentru că se poate. De aceea nu ai loc în autobuz când te duci la muncă. Pentru că ei se duc la piaţă, în partea cealaltă de oraş. Acolo e coada mai sexy.

Ştiţi ce nu înţeleg?
Teoretic, pensionarii din copilăria mea sunt oamenii care aveau atunci vârsta mea de acum.
Oare peste 25-30 de ani, o să am şi eu un scăunel, pe care mă voi instala confortabil, aşteptând o coadă bună?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.