Patrick condamnă televiziunile de ştiri, care se ocupau de infarctul domnului Nicolescu, nu de revoluţia în direct din egipt. Din păcate, nu prea mai are ce să condamne. Pentru că în rromânia, în afară de TVR, nu mai există televiziune de ştiri decentă, echidistantă sau măcar cu o aromă de echidistanţă.

Parcă taxa radio tv nu mai sună aşa de rău

Şi aşa ajungi să apreciezi ce înseamnă cu adevărat o televiziune de stat. Da, corect, o înjurăm pentru că a devenit televiziunea de casă a lui Băsescu, când are de transmis mesaje de ameninţare pentru diverşi clienţi sau foşti clienţi.

Dar în rest, TVR-ul e singurul program echidistant, care prezintă ştiri şi nu doar din rromânia, ci şi din străinătăţuri. Nu doar intoxicări cu domnişoare ce îşi vând trupul pe bani, în emisiuni mondene. Dar probabil toţi am observat asta atunci când Moise Guran s-a mutat la TVR2. Pentru că la intact nu se mai putea.

Dăm în Băsescu până ne bate

E probabil cea mai hazlie situaţie din mass media. 2 trusturi, cu vreo 5 televiziuni, s-au montat atât de puternic în a lovi într-o singură direcţie, încât pur şi simplu au devenit irelevante. Se mai uită cineva la ştirile realităţii sau la antene, căutând echidistanţă, prezentarea echilibrată a ştirilor, surse credibile, interviuri năucitoare sau reportaje care să te dea cu rotilele în sus?

Probabil că nu. Pentru că, 24 din 24, la ambele trusturi nu se rumegă decât Muie Băsescu. ATÂT. Nimic altceva. Nimic, astfel încât până şi pe mine, care îl urăsc pe Băsescu până în vârful unghiilor, m-au făcut să mi se ia cu lehamite de orice emisiune de-a lor.

Linişte, că se filmează

Aşa că dragă Andrei, degeaba te miri că antenele şi realitatea erau ocupate să dezbată cazul domnului prefect. Pentru că, atunci când eşti vândut total şi aservit unui singur scop, restul nu contează. Putea ca sângele egiptenilor să înroşească Nilul, comanda de la partid era să fie spălat Nicolescu. Şi cu partidul nu te joci.

Egiptenii nu au gaură în steag

Şi la urma urmei, ce ne pasă nouă că egiptenii fac revoluţie? Ce, la revoluţia noastră i-a păsat cuiva de noi? Exceptând ruşii, CIA şi Ion Iliescu. Oamenii normali, zic.
Şi ca să îl citez pe un comentator de la Patrick, televiziunile noastre sunt sărace, nu au bani să preia transmisia live a evenimentelor de la Cairo.

Probabil una din cele mai mari tâmpenii citite vreodată pe internet.
Partizanatul politic dus la absurd prosteşte. Şi prosteşte intens.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.