În fiecare dimineaţă citesc bloguri. Foarte multe, nici nu vă imaginaţi cât de multe bloguri citesc. La unele articole comentez, la unele râd, la unele pur şi simplu închid repede. Dar nu omit un lucru. Citesc absolut toate comentariile, desigur de la articolele comentate, pentru că 3/4 din bloguri încă nu prea au comentarii.

Cu ajutorul acestui obicei sănătos, am remarcat lucruri care unui ochi antrenat pot scăpa.
Să presupunem că eu scriu un articol despre castravetele de seră. Un articol bun, la obiect, aşa cum ştiu eu să scriu articolele despre castraveţii de seră.
Comentatorul X vine şi comentează:

Frate, sunt întru totul de acord. Exact asta e părerea mea despre castraveţii de seră, senzaţional, zici că am fi vorbit. Great minds think alike. Bravo.

Ok, ce să zic, mulţumesc frumos şi trecem mai departe.
A 2 a zi însă, un blogger scrie un articol vitriolant despre A-listerii care scriu articole aiurea şi îşi dau cu părerea despre toate, inclusiv despre castraveţii de seră, deşi se ştie că doar bloggerii mici şi medii pot scrie despre castraveţi, pentru că, nu-i aşa, castraveţii de seră sunt specialitatea lor.

Până aici, nimic ciudat, nu? Omul are o părere, o respectăm, poate chiar are dreptate.
Doar că al nostru comentator X vine şi comentează şi pe blogul ăsta.

Numele meu e prea mic în comparaţie cu aceşti aşa zişi giganţi ai blogosferei, dar consider că e de căcat să îţi dai aşa cu părerea aiurea despre orice şi să nu laşi nici o şansă celor ce poate merită. Bravo prietene, mă bucur că cineva are curajul să demaşte nesimţirea lor.

Iar tu rămâi blocat. Până la urmă, omul ăla în ce crede? Care e opinia lui reală? Mai ales că după ce varsă acest comentariu plin de năduf, intră imediat la tine şi lasă o părere sinceră şi pertinentă la următorul tău articol, despre Carcaletele de Covasna.

Care e motivaţia care se ascunde în spatele unor asemenea comportamente? Ai putea spune că e vorba de căutarea traficului, dar nu e neapărat vorba de asta, pentru că unii nu sunt purtători de link, sunt simplii xyz de pe internet, care au de spus o părere.

Ce nu înţeleg eu este de ce nu vii să îmi spui în faţă, băi, nu ai dreptate, asta e părerea mea, o susţin şi mă semnez?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.