Am buletin de identitate. Eliberat legal, de către poliţia rromână. Cu toate datele necesare identificării mele, în cazul în care o iau zurli pe câmpii. Adică, bănuiesc că toţi realizaţi că de aia avem buletine, spre a putea fi prinşi mai repede, nu?

Am permis de conducere. Ok, acum e expirat de 3 ani, dar în teorie, am un permis de conducere, o bucată de plastic, eliberată legal de către poliţia rromână, cu toate datele posibile şi imposibile, inclusiv faptul că port ochelari şi sunt şmecher de meserie. Cu poză.

Am carte de alegător. Emisă legal de către poliţia rromână, odată cu buletinul. În ea sunt trecute absolut toate datele necesare identificării mele, inclusiv adresa, circumscripţia unde teoretic votez şi poza.

Dacă am eu toate actele astea, de ce pot să mă legitimez doar cu buletinul? Cartea de alegător e inutilizabilă, nimeni nu te primeşte să votezi cu ea, e doar o bucată de carton, tipărită de o maşină care i-a adus bani buni unui băiat deştept. În rest, inutilă.

Permisul de conducere, la fel, este absolut inutil. Nici măcar la poliţistul de la circulaţie nu e valabil, dacă nu ai buletinul împreună cu permisul, e ca şi cum nu ai avea nici un act la tine şi iei amendă. Vă rog, nu mă contraziceţi, că e păţită de mine. Amendă 80 de lei. Nu poţi ridica chestii de la poştă pe baza lui, nu poţi dona sânge pe baza lui, nu poţi nici măcar să îl laşi garanţie la intrarea într-o instituţie publică.

Şi atunci, de ce avem toate plasticurile astea? Există vreo explicaţie logică pentru ele?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.