Oh noes, unui grup de ţigani i-a fost refuzată intrarea în cluburi de noapte. Oh noes, ce discriminaţi suntem noi, nu suntem primiţi doar pentru că avem pielea de culoarea ciocolatei. Oh noes, trebuie să facem ceva împotriva celor ce ne discriminează.

Desigur, nimeni, dar absolut nimeni nu încearcă să înţeleagă motivaţia din spatele acestui gest. Nimeni nu încearcă să corijeze în primul rând grupurile de ţigani care devin stăpânii cluburilor unde intră, provocând scandaluri, bătăi sau acţionând relaxaţi la buzunarele şi poşetele ocupanţilor clubului.

Nu, acestea sunt comportamente normale, care trebuie înţelese şi nu trebuie generalizate. Există şi grupuri de ţigani care nu fac scandal şi nu provoacă haos şi distrugere pe unde merg. Atunci când sunt de la rromani criss şi verifică dacă în pofida mizeriei care o lasă rasa lor în urmă, pe oriunde trec, oamenii au curajul de a le spune nu şi de a-i trimite acolo unde e locul.

Pe câmp, în şatră, legaţi de căruţe.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.