Am citit la articolul anterior păreri de genul că vai, ce nepatriot sunt eu şi mă duc la bulgari să cumpăr haine, în loc să susţin economia naţională şi să cumpăr din rromânia. Foarte tare, am râs ceva, chiar inteligent. Deci bişniţarii rromâni, cei care investesc la greu în ţoale aduse din China şi vândute în rromânia la preţuri de Monaco ar trebui susţinuţi, nu? Permiteţi-mi să fac exact ce vreau eu cu banii mei, câştigaţi cu sudoarea frunţii de blogger şi să susţin economia bulgariei, în acest caz. De ce?

Simplu. O pereche de pantofi de piele, lucraţi manual, 30 de euro. Un costum, 40 de euro. Un compleu de bebeluşi, 5-6 euro. Ştiţi cât costă aşa ceva în rromânia? De la 25 de euro în sus. Cămăşi la 7 euro. Mâncat la restaurantul Ciflica din Ruse, masă completă 4 persoane, inclusiv băuturi, 40 de euro. În total.

Pentru toate astea, cheltui în plus 40 de lei, cât mă costă benzina dus-întors. Dacă ar fi să mă plimb prin magazine în Bucureşti, în timpul zile, cu maşina, 40 de lei nu, dar 20 de lei cel puţin tot aş da pe benzină. Vreţi mai multe preţuri? Nu aveţi decât să mergeţi acolo. Poate treceţi pe la Metro, să vedeţi cât costă un aer condiţionat mobil de 12 000 BTU, de care mi-am luat eu anul trecut. 100 de euro. Mergeţi în vreun magazin rromânesc şi cumpăraţi aşa ceva. E minim dublu.

Aşa că, dacă ai chef să susţii jaful şi mizeria din economia rromânească şi astfel să ajuţi la perpetuarea acestor practici, susţine te rog economia rromâneasc. Eu, ca un blogger sărac, aşa cum spunea altcineva pe acolo, o susţin pe a bulgarilor.
Şi o să le susţin şi turismul, când o să mă duc la vară la nisipurile de aur, să stau cu burta în sus la all inclusive 4 stele, cu 220 de euro o săptămână.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.