După cum bine ştiu lacrimile voastre care au umplut internetul tot weekendul, sâmbătă şi duminică am fost în pauză de net. Dar nu ştiţi de ce, deci e timpul să vă explic.

Cei de la UPC au vrut să văd cum ar fi viaţa fără internet, pentru a putea aprecia cu adevărat o viteză adevărată de internet. Aşa că ieri, împreună cu alţi A-listeri :mrgreen:, am fost să testăm noul internet de la UPC, Fiber Power, cu viteză de până la 120MBps.

Rezultatul de mai jos e obţinut pe o conexiune pe care o împărţeam cu alţi 5 bloggeri.

Adevărat, viteza de upload nu m-a dat nici pe mine pe spate, mi-ar strica ratia puţin, dar nu e nici chiar jos de tot. Ca să preîntâmpin următoarea întrebare, nu, nu ştiu cum e testul cu altă ţară, nu l-am făcut.

Ce am aflat între timp:

Cu adevărat, înainte UPC făcea un fel de filtrare a traficului, adică browsingul avea prioritate, iar p2p pica pe ultimele locuri, lucru care acum nu se mai face.
Oamenii pun pe primul plan suportul tehnic, existând o echipă de 100 de oameni pentru asta, doar pe Bucureşti. Acesta e probabil un mare atu în faţa RDS-ului, al cărui suport ştim toţi că e jenant de inexistent.
Instalarea se face în maxim o zi de la depunerea cererii, dar există şansa să îl ai chiar în aceeaşi zi.
Un pachet complet TV cu 113 canale, Internet şi telefonie costă vreo 70 de lei. Mai ieftin decât cei 88 pe care îi dau eu la RDS.

Mai multe detalii găsiţi pe site

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.