Citesc la Vali Petcu despre chinurile userilor cu forumul de la softpedia şi mă pufneşte râsul de aduceri aminte.

Prin 2003, împreună cu prietenul Ştefan de la Taifas.ro, m-am înscris pe forumul canalului de mirc constanţean, forum.undernet.ro. M-am înscris mai degrabă pentru a trolla cu succes, Ştefan având ceva de împărţit cu ei iar eu fiind total lipsit de ocupaţie la vremea respectivă şi fiind locuitor al bucureştilor. Long story short, în ceva timp am ajuns moderator prin zonă.

Asta până în 2006. Când am renunţat la forum, fără tam-tam şi alte chestii. De ce? Pentru că îmi erau cenzurate ideile. După cum se ştie, nu sunt cel decent scriitor şi nu am idee cum să mă adresez oamenilor altfel decât direct. Iar asta deranja, ducând la cenzurarea constantă a posturilor mele. Nu, nu înţelegeţi greşti, ACUM înţeleg că oamenii îşi apărau proprietatea lor, privată şi personală, instituind nişte reguli pe care eram liber să le urmez. Sau nu.

Aşa că mi-am băgat picioarele şi mi-am făcut blog, renunţând complet la orice contact cu vreun forum. Pe blogul meu nu funcţionează decât autocenzura mea, nimeni nu are dreptul de a-mi dicta ce să fac sau ce să scriu. Bine, între timp forumul s-a închis, dar nu asta e ideea.

Ideea e că nu înţeleg de ce, ca proprietar de blog, te-ai strofoca să FACI CONŢINUT pe afacerea privată a celor de la softpedia, în loc să faci asta pe blogul tău, pe moşia ta. De ce ai da ocazia unor limbrici fără viaţă, numiţi moderatori, să îţi cenzureze mintea şi ideile, când ai ocazia de a scrie pe moşia ta, fără să fii cenzurat de nimeni.

Şi dacă argumentul ar fi că softpedia are trafic mai mare, să ştiţi că îi prefer pe cei 10 000 ai mei amărâţi zilnici, în locul celor 100 000 de retarzi de acolo.
DIXI.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.