Trăim în una din cele mai discriminatorii ţări din europa. Şi nu, nu prin legile sale, ci prin oamenii pe care o populează. Suntem un popor xenofob şi agresiv, dar NUMAI cu cei mai slabi decât noi. În rest, ciocu` mic şi joc de gleznă.

Trăim în ţara în care dacă eşti pitic, eşti automat handicapat şi singurul job pe care îl vei visa vreodată va fi confecţioner de perii, la fabrica de handicapaţi.

Trăim în ţara în care nu există rampe de acces pentru persoanele cu dizabilităţi, în instituţii publice, firme sau autobuze, iar cele care există sunt de toată jena, neputând să le urci tu în picioare, darămite o femeie învârtind roţile unui căruţ.

Trăim în ţara în care copiii cu sindrom down sunt arătaţi cu degetul pe stradă şi se râde de ei. Ţara care nu are absolut nici un program de incluziune socială pentru oamenii de acest gen.

Trăim în ţara unde, dacă eşti paralizat , eşti condamnat la moarte, dacă eşti sărac, pentru că statul rromân a scos orice tip de ajutor pentru tine. În ţara unde, fapt real şi e vorba de o rudă de a mea, dacă eşti paralizat de la gât în jos, dar ai IQ de 160 şi în principiu eşti geniu, nu ai şansa nici măcar de a lucra cu creierul într-un institut de cercetare. Pentru că ar fi trebuit instalate rampe de acces, lift şi eventual o toaletă. Între timp a murit, deci a scăpat.

Trăim în ţara unde, dacă ai un nume care nu concordă cu Popescu, Ionescu sau Chişculeanu, eşti tratat ca un venetic, deşi probabil eşti mai român decât 99% din cei ce te discriminează. În şcoli, până şi profesorii te iau la mişto şi îţi pocesc numele, cu glas tare, în încercarea chinuită de a fi hazlii în faţa celor de o teapă cu ei.

Trăim în ţara unde, la angajare, trebuie să vii cu certificatul de naştere în original, dacă te cheamă Ametcea, ca să demonstrezi că eşti cetăţean rromân.

Trăim în ţara unde principalul argument într-o discuţie în contradictoriu este EȘTI GRAS, EȘTI URÂT, ba pe-a mă-ti

Iar voi vă miraţi că clubul Heaven din Timişoara discriminează persoanele cu dizabilităţi?

Sursa foto: tion.ro

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.