Contrar sugestiilor primite, am decis că ar fi mai mișto să sărbătorim acasă, cu ceva făcut de mine.
Nu știu dacă v-am spus, dar sunt un bucătar desăvârșit.

Așa că am pregătit singurel, că soția era la muncă, o invenție proprie.
Rulouri de carne umplute cu ciuperci și cașcaval.
Am folosit 1 kilogram de pulpă de porc, 500 grame de pleurotus (știu, sunt ieftinăciuni, dar mie îmi plac) și o rolă de cașcaval din caș opărit.

Am tăiat felii pulpa de porc, după care am bătut-o mărunt cu ciocanul de șnițele, pentru a se frăgezi. Pentru cine nu știe, pulpa e o carne tare, ca să o pregătești cum trebuie e oblogatoriu să o frăgezești înainte.

Am tocat mărunt ciupercile și le-am amestecat cu cașcavalul ras, le-am condimentat după gust, după care am umplut fiecare felie de carne cu umplutura, rulând-o ca pe un joint.

Între timp, cuptorul a mers circa 5 minute, încălzindu-se la temperatura optimă. Am pus rulourile de carne în tava unsă în prealabil cu ulei de măsline, am turnat vin alb din belșug peste ele, am completat cu apă și am dat la cuptor pentru 40 de minute.

Totul a fost asezonat cu sticla de vin câștigată de Nevasta la concursul de pe ebucataria. Deci nu cred că am băut în viața mea un vin mai bun. Un vin roșu puternic, cu savoare puternica de nucă și alune, atât de tare încât după 2 pahare deja eram pe norișori.

Într-un cuvânt, o aniversare calmă, liniștită, care ne-a făcut pe amândoi extrem de fericiți.
Poftă bună 🙂

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.