Probabil stiti toti ca politistii bulgari sunt pusi pe spaga si ca buletinul inseamna de fapt 0 euro si ca nu scapi netaxat cand treci prin bulgaria.

Am mai fost la bulgari, dar cel mai departe la Varna, niciodata traversand bulgaria, ca acum.

Desigur, am plecat avand in cap aceste mituri. Sa vezi faza, nu sunt decat mituri. Am vazut in jur de 10 echipaje sau mai mult, pe la 10 m-am oprit. Adevarat, puse la panda exact ca politistii rromani, dupa colturi, in boscheti sau imediat dupa pante.

Nu m-a oprit niciunul. Dimpotriva, am oprit eu langa un echipaj, sa ii intreb care e drumul, ca ma ratacisem pe langa podurile de langa Sofia. Au fost foarte draguti si, printre ciaka ciaka si taka taka, am inteles unde sa ma duc, ba chiar m-au bagat ei pe interzis ca sa ies direct pe strada.

Daca am vazut rromani trasi pe dreapta? Da, desigur, destul de multi chiar si mare majoritate cu numere de SB sau AB. Doar ca aia opriti ne depasisera pe noi, avand viteze de peste 100-120, in locuri unde limita era de 60. Ba mai si valsau pe sosea, se depaseauunul pe altul, maini scoase pe geam cu chiuieli, chestii de astea de smecheri adevarati.

Frumos era ca, dupancativa kilometri ii vedeam trasi pe dreapta, cu smecheria scoasa din cap si euroii scosi din buzunare.

Asa ca, rezumand, politistul bulgar nu e mai spagar decat cel rroman. Daca repspecti regulile de circulatie, mergi decent si cu respect fata de ceilalti participanti la trafic, nu are nimeni nici o treaba cu tine.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.