Sunt sigur că v-aţi gândit de multe ori că afară e mult mai cald decât cei 35 de grade pe care îi anunţă zilnic institutul naţional de meteorologie şi hidrologie, nu? De fiecare dată când păşiţi prin faţa mecului de la Unirea şi vă lăsaţi tocurile în asfalt, vă gânndiţi, cu capul fierbând de căldură Oare unde or vedea ăştia 35 de grade, că eu mă topesc lejer?

Explicaţia e simplă. La peste 37 de grade temperatură exterioară, toate instituţiile publice, toate firmele, absolut toată lumea, trebuie să ofere apă gratis angajaţilor, firmele de construcţii trebuie să îşi întrerupă activitatea, transportatorii trebuie să tragă pe dreapta, pentru că se distruge carosabilul, cam totul trebuie să se oprească. ASTA E LEGEA (adica OUG 99/2000 şi încă una).

Din fericire pentru economia rromânească, s-a găsit soluţia pentru a eluda legea. În rromânia nu avem niciodată peste 37 de grade. Asta deşi termometrele maşinilor arată 45, deşi dacă pui termometrul pe asfalt, sunt 70 de grade (punctul de topire al bitumului, că de aia se ia pe pantofi, că se topeşte), deşi oamenii cad trăzniţi de căldură.

La noi temperatura se supune nevoii statului, nu invers!

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.