Preluat de la Groparu

Banuiesc ca ai aflat la stiri despre moto-politistul din Braila care a fost detasat in Constanta pe perioada sezonului estival si care a vazut duminica seara un Mercedes care facea slalom printre masini, i-a facut semn sa opreasca, ala n-a oprit, politistul a pornit sirena si girofarurile, s-a luat dupa ei si intr-o curba s-a lovit frontal de un BMW care mergea regulamentar din sens opus. In mertan era beizadeaua unui preot milionar, din gasca “baietilor destepti” care s-au imbogatit revanzand curentul de la Electrica, impreuna cu tuta aia proasta, natalia mateut (intentionat fara majuscule).

Mai multe amanunte aici si aici

Omul se numeste Dobrila Cristian Georgian, are 30 de ani si este singurul motopolitist din Braila. Motocicleta a fost adusa la insistentele lui, un jaf reciclat, pe care l-a reparat si intretinut din banii lui personali. Pana si echipamentul si l-a cumparat singur (si poate a fost mai bine, ca echipamentul moto cu care sunt dotati politistii este luat ca multe alte chestii, pe spaga, contracte de doi lei cu chinezarii).

Acum, cand iti scriu, este internat in Spitalul Floreasca, a fost operat la maini. Duminica seara, cand a avut accidentul, la spitalul Constanta i-au testat raspunsul la stimuli la membrele inferioare si era bine. Ulterior raspunsul s-a pierdut din cauza unui hematom care creste si apasa pe coloana vertebrala.

Familia vrea sa-l duca la o clinica in Viena (aceeasi la care s-a operat Basescu). Transportul costa o multime de bani (15000 EUR), dar exista vestitul formular E112 care acopera aceste situatii. Cei de la clinica si-au exprimat disponibilitatea sa trimita o ambulanta echipata pana la Bucuresti dar stii si tu cum sunt drumurile in Romania, nu-i de mers. Varianta ideala ar fi un transport aerian pana la granita si apoi ambulanta pana la Viena. Ca sa fiu foarte exact, 15000 EUR e varianta transport aerian pana la Viena; daca cei de la Viena trimit ambulanta pana la Bucuresti si inapoi, costa 60.000 EUR, deci pica din start).

Vreau sa te rog sa te implici un pic in acest caz. Omul este unul din rarii politisti verticali si a vrut sa faca bine (in cotidianul ala brailean sunt povestite mai multe intamplari de-ale lui cu smardoii locali – le-a luat permisele, le-a dat amenzi, etc). E pacat sa-l lasam de izbeliste acum, cand are nevoie. Subliniez “acum”. Nu maine, nu saptamana viitoare – o sa fie prea tarziu.

Daca ai vreo pila la SMURD pentru transport, sau orice fel de mic ajutor ai putea, te rog din suflet sa o faci. Te rog (nu fac parte din familie si nu sunt implicat direct in nici un fel, cu exceptia faptul ca am fost ieri la Floreasca si am vorbit cu ai lui. Sunt un simplu motociclist caruia ii pasa.)

Exista si un cont, deschis pe numele lui, la care are acces sotia:

RO37 RZBR 0000 0600 0271 8928 Titular de cont DOBRILA CRISTIAN GEORGIAN deschis la banca Raiffeisen.

Ti-as fi recunoscator daca l-ai putea ajuta pe Georgian. Merita sa fie ajutat.

Am prea multi comentatori retarzi si justitiari de fotoliu. Va dispretuiesc maxim. Comentariile sunt inchise, ca nu am timp sa tot moderez imbecili.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.