Mă gândesc la revoltele grecilor. Sau la acţiunile cetăţeneşti din germania, împotriva politicienilor corupţi. Oamenii luptă, sabotează acţiuni organizate de lipitorile în costume armani, există o întreagă cultură a dominaţiei clasei politice de către popor.

Mă uit în ograda mea. Nu vreau să zic de dansul pinguinului că ne e foame. Nu, deja e depăşit. Dar mă gândesc la reacţia de turmă votantă a poporului la şmenurile pe faţă date de `ai noştri`. Stadionul Lia Manoliu, făcut din bani publici, că avea nevoie Mircea Sandu de stadion de fotbal. Cost final, mai mult decât dublu decât cel anunţat. Ca de obicei, şmenozeală pe faţă, cu Sorin `Proteză` Oprescu băgat la înaintare.

Ce face rromânul de rând? Se duce să inaugureze monumentul hoţiei. 100 000 de mii de nătărăi s-au dus să se plimbe prin templul lui Sandu, ridicat pe banii mei. Nu proteste, nu petiţii, asociaţii care să dea în judecată. Fiţi serioşi.

Autostrada Medgidia-Lazu. Aş fi zis şi de vestita autostradă de la unineuronali, dar deja s-au bătut prea multe câmpii pe baza ei. Deci, autostrada Murfatlar-Lazu. O mizerie, o băşină de 20 km, pe 2 benzi mari şi late, inaugurată electoral de băieţii potentaţi, vedeţi, aveţi drum la mare. Costuri? Indecente. Condiţii? Mizerabile, opriri de zeci de minute în trafic, asfaltul deja e în valuri, mers în coloană.

Ce face rromânul? Nimic, nimeni nu zice nimic. Se urcă în maşină şi îi dă bice, că e pe autostradă.

Altele? Cui îi mai pasă. Catedrala pizduirii neamului, centrul vechi care se reabiliteaza de ţâşpe ani, străzi asfaltate între prieteni, care se decopertează singure în maxim un an, frunza lui udrea, noua frunză a lui udrea, că acum e iar licitaţie, de 9 milioane, pentru altă strategie turistică. Şi tot aşa.

CIneva să se opună? Nimeni. De aia avem ONG-uri şi asociaţii de tot felul. Să sugă şi ele un leu curat.
rRomâne, mama ta a fost un bou, iar tatăl tău a fost POW la 102 e.n

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.