Mai ţineţi minte cu ce elan muncitoresc mă înjurau hipsterii din ONG-urile susţinătoare de Roşia Montană, atunci când am fost PE BANII MEI acolo, ca să pot să îmi dau o părere avizată despre subiect? Cum am fost eu un nenorocit care s-a plimbat cu jeepul RMGC, cum nu realizez cât de bine pot trăi oamenii ăia din cules de zmeură şi ciuperci şi tot aşa? La un moment dat aproape că ţi se face jenă că îndrăzneşti să ai o altă părere.

Adică cum ei, eroii acestor timpuri, se sacrifică şi luptă cu pieptul gol împotriva celor ca mine, care vrem să ne vindem ţara. Ei uite că apar informaţii noi.

Roşia Montană Cultural Foundation, care se zbate să transforme Roşia Montană într-un sit UNESCO şi o zonă turistică, organizaţie la care lucrează Andreea Chifan şi Gabriel Petrescu, ambii cu funcţii duble: atât la ONG, cât şi la Fundaţia Soros. Înfiinţată în 2009, cu vreo 20.300 de dolari, organizaţia a început să susţină diverse proiecte încă din 2006, proiecte anti-Roşia Montană Gold Corporation, la fel ca fundaţia care poartă numele patronului ei.

Deci uite că domnişoara nu luptă chiar cu pieptul gol, nu că ar fi foarte tentant. Pieptul, zic. Ci luptă înrolată pe ştatul de plată al miliardarului Soros. Despre care miliardar ştie tot universul că a făcut şi face bani grei pe spatele RMGC la bursă. Mai dăm un zvon, mai plătim cu câteva zeci de mii de euro şi aşa curge meleardele. Între timp, fraierii o ard pe la FânFesturi, crezând toate aberaţiile îndrugate de angajaţii sorosieni. E uşor, domnişoară Chifu, să faci vândută pe toată lumea care are o opinie, în timp ce în conturi îţi intră bani cu miros de ungur? Poţi dormi noaptea ştiind că patronul tău scoate bani grei din minciunile tale?

Acelaşi lucru îl zice şi directoarea de la stirile TVR, Rodica Culcer. Articolul ar fi aproape simpatic, dacă nu ar avea în vârf o limbă înfiptă în dosul lui Băsescu.

Poate este adevarat ca in spatele contestatarii zgomotoase a proiectului minier de la Rosia Montana se afla George Soros, finantator al multor ONG romanesti. Nu este de altfel greu sa-i identifici pe fostii sai bursieri sau salariati in randurile protestatarilor de astazi.

Hai, băieţii cu contestatul, unde sunteţi? Ne semnăm şi noi în comentarii cu numele real, să putem verifica cine vă plăteşte, sau o tot dăm în anonime?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.