Deja sunt cozi la serviceurile auto, băieți care vor să se conformeze legii și își instalează cauciucuri de iarnă. Mi-am luat și eu, așa cum am zis, second handuri, niște Continentale aproape noi. Să vedeți ce haios a fost în weekend, când am plecat la Constanța în pantaloni scurți i maiou mulat pe mușchi, afară fiind 29 grade și m-am întors la 9 grade, leșinat de frig.

Dar altceva vreau să spun. Cred că legea asta a caucioacelor de iarnă este interpretată greșit, în favoarea firmelor importatoare de anvelope de iarnă. De ce zic asta?
Pentru că peste tot se bate moneda că de la 1 Noiembrie sunt obligatorii anvelopele de iarnă, rromâni, fugiți și vă cumpărați cauciucuri de iarnă, că vă ucide poliția, debandadă și necaz.

Iar legea este foarte clară și foarte simplă.

28. conducerea autovehiculului pe drumurile publice acoperite cu zapada, gheata sau polei, fara ca acesta sa fie dotat cu anvelope de iarna

autovehiculul nu este dotat, la circulatia pe drumurile publice acoperite cu zapada, gheata sau polei, cu anvelope de iarna

Deci se specifică FOARTE CLAR că e vorba de drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei, în nici un caz orice fel de drum, doar că e 1 Noiembrie.
Nu aș vrea să fiu greșit înțeles, sunt adeptul anvelopelor de iarnă fără doar și poate și asta din proprie experiență, când patinam pe munte ca un erou. Dar parcă prea se încearcă mințirea rromânilor cu orice preț, întru prea-slăvirea zeului ban.

Laura

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.