Între timp, mai faci și-un blog.
S-a încetățenit ideea că, dragă doamne, bloggerii sunt specialiști în social media, networking și alte blabla-uri ce umplu pps-urile la prezentările frecventate de aceiași bloggeri.

Un blogger, prin definiția sa inițială, e un tip singuratic. Dacă ai avea mulți prieteni, dacă ai face networking, dacă ai ști să faci networking, nu te-ai apuca să scrii pe un blog ce gânduri ai în cap, ci le-ai discuta cu prietenii ăia mulți, acaparați prin capacitatea ta de networking, la o bere.

Sunt prea puțini cei care știu să facă cu adevărat networking, iar cei ce știu să facă asta, nu rămân la nivelul de blogging și nu au pornit bloggingul doar de dragul bloggingului. Exemplul cel mai la îndemână dealtfel fiind chinezu.

Rândurile de mai sus nu se vor vreun sfat sau idee sau altceva. Doar vreau să las posterității că viața a devenit teribil de plictisitoare între voi, bloggerilor. Vă întâlniți mereu în grup compact la aceleași întâlniri, dar cu numele schimbat, râdeți în gura mare despre cât de bine vă simțiți voi împreună, dar de fapt când ajungeți la bere, stați pe rețele sociale.

Vă chinuiți să organizați întâlniri fade, unde sunteți tot voi între voi, plictisindu-vă de moarte și ascultându-l pe cel ce vă vorbește, numărând în gând cât mai e până se termină și luați pauză, să beți și voi o cafea pe twitter, cu prietenii voștri buni de acolo. Sau de pe facebook.

Vă pierdeți în gălăgia de prieteni falși de Social Media și încercați să uitați că voi de fapt sunteți singuri. Așa ați pornit și așa veți fi la final. Dacă mâine rețelele sociale mor, voi habar nu aveți ce să faceți dacă vă întâlniți la bere.

Știți ce e cu adevărat păcat? Că unii dintre voi scriau bine. Dar ocupați fiind cu networkingul și cu organizarea de rahaturi numite pompos evenimente, ați ajuns să nu mai scrieți tocmai acolo de unde ați pornit. Pe blog. Sau îl umpleți cu mizerii legate doar de campanii, companii, cât de bine ați twitterit voi la ultima întânire și tot așa.

Iar cititorul vă penalizează. Vă pierdeți traficul și când auziți că eu cu zoso avem împreună trafic cât GSP-ul, nici nu vă vine să credeți, nu e adevărat, că trend-ul e de scădere.

Nu e în scădere, voi sunteți în scădere. Sunteți pe drumul de eliminare din lumea în care ați intrat poate nemeritat.
Trist e că nu prea văd cine va umple golurile, după ce veți declara clasicul suntem scârbiți de lumea asta a bloggerilor și vă veți angaja pe salariu fix la corporație.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.