Continuăm saga BRD cu un alt articol scris de această dată de comentatorul culaie.

Salut,
Asa cum am scris in comentariul meu, la articolul scris de Horia Vasiliu, iti scriu o intamplare neplacuta avuta cu BRD.
—————————————-
Nevasta mea a lucrat la BRD timp de 16 ani, incepand cu 1990, de pe vremea cand aceasta se numea Banca de Investitii. In 2005 am luat un credit ipotecar, cu o facilitate constand in avans mai mic cu 10%, deoarece sotia era salariatul bancii.

In 2006, din motive legate de programul de lucru infect (uneori 14-16 ore), nevasta-mea a hotarat sa plece la o alta banca. Reactia sefilor a fost destul de agresiva si i-au refuzat incheierea raporturilor prin “acordul partilor”. Simultan, o individa de la sucursala grupului, m-a sunat sa-mi puna in vedere ca daca sotia pleaca din banca, trebuie sa platesc diferenta de 10% la avansul creditului.

Nervos, am apelat la evaluatorul bancii care m-a sfatuit sa facem o reevaluare a apartamentului (care crescuse ca valoare in 2006) si sa le solicit si eu diferenta la credit pe care nu mi-o acordasera in 2005. In acel moment toate problemele s-au rezolvat: am reusit sa mutam creditul la alta banca, iar sotia a plecat linistita la noul sau post.

In 2010, verificand CRB-ul clientilor (restantierii la credite), constata cu stupoare ca numele ei aparea lista datornicilor, pentru un comision neplatit in valoare de 23 lei, aferent unui card BRD cu overdraft. Interdictie de 4 ani de a lua credite! Merge la BRD, verifica extrasul de cont si nu gaseste cu nimic.

Dupa o zi, idiotii gasesc ca a figurat cu un card de salariat la BRD (!!!!), la 4 ani dupa ce plecase, lichidase contul si inchisese cardul. Cineva folosise datele ei, ramase in banca si ii emisese un card de salariat (WTF?), care a expirat dupa doi ani, iar banca i-a calculat un comision de neutilizare.

Cearta, drumuri la banca, care e zevzecul care a comis beleaua! Am facut si un memoriu catre “ăi mari”, pentru rezolvarea urgenta a situatiei si scoaterea din CRB. Promisiuni, tanguieli despre “cineva” care va ramane fara serviciu, bla, bla.
Desi aveam bani pe alt cont, banca nu a luat acei 23 lei din el si a preferat sa ne dea de lucru. Cica nu aveau norma de acoperire a comisioanelor din alte conturi.

Dupa 10 zile, m-a sunat directorul comercial al sucursalei, care imi propune urmatoarele: sa plateasca el din buzunar acei 23 lei si sa ne scoata din Biroul de Credite, in schimb, sa renuntam la pretentia de al gasi pe vinovat, implicit la o eventuala plangere penala. Cu chiu, cu vai, dupa stergerea CRB-ului si stingerea pretentilor, am acceptat sa fac plangere.

PS: In 2007 a aparut o lege care prevedea ca salariul minim al absolventilor de facultate sa fie 1000 lei si nu 600 lei. Timp de cateva luni, vorbesc gurile rele, unele banci au recrutat ofiteri de credite carora le punea conditia eliminatorie: sa nu fie absolventi de invatamant superior!

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.