Când am plecat la Cluj, adică sâmbătă, am făcut fix 5 ore de acasă până la ieșirea din brașov. Lucru minunat dealtfel, coada de mașini începând la Breaza. Da, am făcut o coadă de mașini de 55 kilometri.
Bon, ajung la Sinaia și raționez astfel. Cei ce o iau prin afara orașului, la terminarea Sinaiei nu au prioritate față de cei ce ies din oraș. ooricum era coadă nemișcată pe ambele sensuri, așa că hai prin oraș. Bun, trecem prin oraș cam într-o oră și ceva când, la intersecție, cei 2 cap de cretă din imagine, opriseră toată circulația dinspre oraș, lăsând loc doar celor ce veneau de pe centură. Așa, că pitong.

Am stat acolo cam 15 minute, uitându-ne stupefiați cum trec mașinile de pe centură, cu se golește centura, cum vin mașini cu pauze de câteva zeci de secunde între ele iar noi, în continuare, stăteam ca loazele și așteptam.
La un moment dat, un tip dintr-o mașină din față se enervează și scoate capul pe geam și strigă BĂ, E ȘOSEAUA GOALĂ, CE FACEȚI DE NE ȚINEȚI AICI? La care tipul mai țigănos vine calm, băi dar calm rău de tot, spre mașină și îi zice Pentru că așa vrea pula mea. Și pleacă.

Doar că faza asta a fost un fel de ghici ghicitoarea mea a lui Băsescu cu Arafat, adică un declic, pentru că au ieșit practic toți șoferii din mașini și au început să îndrepte un cor de mui și puli către retarzii în uniforme, încât nu au mai avut tupeu să vină spre coloană. Dar tot ne țineau acolo ca pe fraieri, fără nici o explicație.

Eh, când să punem în aplicare sugestia unuia Bă, hai toți o dată în intersecție, că ne suge, nu are ce să ne facă, apar ei. marea coloană oficială. Cu mașini de poliție de alea străineze, girofare, urlete, sirene, tot tacâmul.

Nu știu cine era, pentru că eram ocupat să îl pozez pe țapardelul care înjurase. Dar e posibil să fi fost băsescu, fugind de protestatari, la o mică partidă de ski. Sau poate nu.
Cert e că e frumos să fii demnitar în rromânia. Ai chef de mers la munte și e înghesuială? Iei niște fraieri de la SPP și pleci la munte. Muritorii de foame pot aștepta liniștiți autostrada, nu?

În rest, foarte frumos cum în toate localitățile din valea prahovei, la fiecare trecere de pietoni e câte un polițist. Cum naiba ar trece prahovenii strada pe pasarele, când au treceri de pietoni care pot bloca circulația pe cale de 55 kilometri? Ce dacă ăia care le dau de mâncare prin turism fac 5 ore pe drum? Să stea, dă-i dreacu, că are bani!

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.