Referitor la articolul lui crivăț, din care înțelegem că europarlamentarii pdl sunt singurii care salvgardeaza valorile morale si spirituale ale internetului, ceilalti fiind niste nemernici cenzoriști, avem replica europarlamentarului Renate Weber, luată fără jenă de aici.

“Referitor la Acordul comercial de combatere a contrafacerii (ACTA), am văzut ca circula pe internet si, mai nou, chiar in presa, o aşa-zisă listă a europarlamentarilor care ar fi votat în favoarea acestui acord.
În primul rând, tratatul ca atare abia urmează să ajungă in Parlamentul European în luna mai, la Comisia de comerţ internaţional şi după aceea în plen, pentru a fi supus votului.

Ceea ce am votat însă, în noiembrie 2010, a fost o rezoluţie pe care am şi co-iniţiat-o, în numele grupului ALDE, cu privire la ACTA, în care ne exprimăm îngrijorarea cu privire la conţinutul acordului şi ceream Comisiei Europene să prezinte o evaluare completă a consecinţelor acordului înaintea semnării acestuia de către statele membre.

Cei care au votat în favoarea rezoluţiei sunt cei îngrijoraţi de prevederile ACTA. Cei care au votat împotriva rezoluţiei sunt cei care acceptă orice sancţiune în internet fără sa crâcnească.

Rezoluţia din noiembrie 2010 e urmare a faptului ca tot in 2010 am semnat, alături de alţi 392 de colegi eurodeputaţi, o declaraţie scrisă care a fost şi adoptată de Parlamentul European, “privind lipsa unui proces transparent şi conţinutul potenţial controversat” al ACTA.

De asemenea, am fost alături de colegii mei din ALDE, de specialişti din IT si de profesori de drept care urmăresc acest subiect de ani de zile, la dezbateri şi seminarii în care s-a exprimat profunda îngrijorare faţă de conţinutul şi consecinţele ACTA.

Nu mi-am schimbat punctul de vedere din 2010 şi până acum. Şi, în mod constant, de când am fost aleasă în Parlamentul European, în diferitele rapoarte şi rezoluţii care au fost votate, am fost şi sunt în favoarea libertăţii internetului”.
Renate Weber
Deputata in Parlamentul European (PNL, ALDE)

Mai explicit, este exact invers. PDL-istii au votat pro cenzură și nu invers.
Amin.

;I UN UPDATE LA ARTICOLUL LUI CRIVAT, asta asa, pentru baietii care imi explicau cum nu am nimerit-o eu si cum am eu incredere in politicieni.

Un update important

Acest update are scopul de a clarifica si schimba ceea ce am scris de dimineata, dar poate fi si un exemplu didactic despre cat de usor este sa manipulezi.

Linkul dat azi dimineata vizavi de votul din parlamentul European nu era pentru ACTA ci despre o initiativa a social democratilor, verzilor si liberalior de DISCUTARE a ACTA, scopul fiind clarificarea si limitarea impactului acesteia. Initiativa in intregimea sa este aici

Textul este dificil de parcurs pentru un non-jurist, dar partile importante sunt destul de lizibile in sectiunea General Remarks unde apare:

9. Welcomes the Commission’s repeated statements to the effect that the enforcement of ACTA provisions – especially those on copyright enforcement procedures in the digital environment – is fully in line with the acquis communautaire and that neither personal searches nor the so-called ‘three strikes’ procedure will be introduced by the agreement; no ACTA signatory, and in particular not the EU, may be mandated by the agreement to introduce ‘three strikes’ or similar regimes;

Asadar, situatie total opusa celei descrise de dimineata.

Multumesc.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.