Nu îmi place cenzura de nici un fel. Insuși faptul că am un blog și scriu pe el tot ce îmi trece prin exploziile electrice dintre dendrite este o dovadă a acestui fapt.

Dacă tot vorbim de ACTA, de cenzură pe internet și despre retarditatea cu ACTA NE TAIE TORENTELE, eu aș avea o propunere de internet.

Un internet în 2 straturi.
Stratul 1, voiajorul, unde are acces oricine și oricum, neliimitat. Inclusiv download de torente, ca să ne simțim liberi și săraci în continuare. Libertate garantată, fără cenzură, faci ce vrei, cât timp vizionezi.

Stratul 2, creatorul, cu user și parolă, pentru cei ce vor să ia parte la discuțiile de pe internet. Vrei să lași comentarii pe blog? Creează-ți userul unic și parola, care te identifică exact ca persoană și comentează ce vrei tu și unde vrei tu. Vrei să îți deschizi blog? Deschide-l, dar să vedem și noi cine ești. Vrei să dai tu un reply pe forum, pentru că cineva a greșit pe internet? Fă-ți user cu numele real. Vrei să faci un site de torente? Noh, viața e grea…

Astfel, am siguranța 100% că gunoaie precum tpu.ro vor dispărea în negura istoriei, iar comentariile ar fi pline de băie și fete pline de căldură, cu argumente and shit. Iar procentul de să moară mă-ta, te caut, te fac și dreg vor dispărea complet, e relativ greu să faci asta când știi că te vei trezi cu poliția la ușă direct. Bloguri de hateri? Mai puțin, e greu să înjuri și să îți asumi asta personal. Forumuri pline de handicapați cu buletin dungat? No way.

Așa poate vom avea și noi un internet mai curat și mai uscat.
Mmm, păreri? Poate fi ceva fezabil?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.