Asta în pofida celor care comentau în deplină cunoștință de cauză la mine pe blog, cum că nu e adevărat și că e de bine și că e normal să le luăm apărarea fraților noștri din Serbia.

Opps?! Ia uite ce declară frații noștri din Serbia.

“Nimeni nu are dreptul să le ceară vlahilor să se declare români”, a afirmat preşedintele Consiliului Naţional al Vlahilor din Serbia Radisa Dragojevic.

România “nu poate da ultimatumuri Serbiei” pe această problemă din două motive: pentru că vlahii nu sunt lipsiţi de drepturi cetăţeneşti în Serbia şi pentru că ţara recunoaşte atât vlahii, cât şi românii minorităţi etnice.
Indiferent de orice asemănare, acestea sunt două minorităţi naţionale autohtone. Românii consideră România patria lor. Vlahii consideră Serbia patria lor. Noi nu avem obiecţii, nicio bază să apelăm la România, nici România nu are nicio bază să facă vreo cerere în numele nostru”, a subliniat Dragojevic.

Ţara vecină, a continuat Dragojevic, a cerut ca vlahii să fie şterşi ca o opţiune înainte de ultimul recensământ al populaţiei, cu alte cuvinte, pentru a-i lega pe toţi membrii comunităţii vlahe să se declare fie români, fie “vlahi-români”. Cu toate acestea, potrivit lui Dragojevic, “vlahii nu au fost gata să accepte aşa ceva”.
Dragojevic a remarcat de asemenea că facţiunea pro-românească, “încercând să facă română comunitatea vlahă”, a fost mică, formată din patru din 23 de membri ai Consiliului Naţional al Vlahilor.

Asta așa ca idee, să știm și noi despre ce vorbim.
E interesant totuși cum, atunci când apar cerințe de-ale ungurilor, toată lumea sare cu elan la jugulara lor (pe bună dreptate, dealtfel) dar consideră absolut normal ca rromânii din alte țări să aibă același comportament.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.