Cei care citesc că niște tipi au fost prinși cu droguri/aur/bani etc la intrarea în țară și se minunează de cât de vigilenți au fost vameșii înseamnă că nu au trecut granița în ultimii ani sau chiar sunt naivi. Cât timp intri în țară pe la o graniță UE, nu te controlează nici dracu. Nimeni. Dacă ai față de melc, e posibil să nici nu se uite pe buletin. La intrarea prin Bulgaria se întâmplă chiar des.

De fapt, sistemul e simplu. Rețeaua există și înglobează inclusiv vameși. Nu neapărat din cei ce fac captura. Nu, ci unul din cei de acolo. Din când în când, pentru a-i mulțumi pe șefi, cineva trebuie sacrificat. Și atunci se aleg 2 fraieri, li se dă marfa, bani de buzunar, după care se sună contactul din poliție/vamă și se semnalează ziua și ora la care ajung băieții. Simplu. În multe dintre cazuri, cei care transportă drogurile nici măcar nu știu ce transportă, fiind simpli cărăuși.

Așa, ca sfat de viitor. Dacă sunteți într-o țară străină și cineva vă roagă să îi faceți un comision și să îi duceți în țară sau oriunde altundeva un pachet, orice, refuzați. Aveți șansa să deveniți un feroce traficant de droguri, aur sau mai știu eu ce.

[jwplayer config=”Out-of-the-Box_copy” mediaid=”33752″]

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.