Înțeleg că intră sub incidența legii lustrației și cei care au fost mari uteciști pe vremuri. Deci clar nu am nici o șansă la vreun post public.
Pentru că eu am fost un mare utecist.

Cum funcționa intrarea asta în UTC?
Foarte simplu. Ca să intri în UTC trebuia să meriți, băi, nu putea intra oricine. Trebuia să ai medii doar de 9 și zece, să nu ai nota scăzută la purtare, un comportament ireproșabil în cadrul organizației de pionieri, devotament în luptă, rezultate bune la cules cartiofi și trageri PTAP, ce să mai, trebuia să fii un deținut elev model.

Problema e că partidul trebuia să spună tuturor că toți pionierii din Republica Socialistă rRomânia erau elemente de bază. Așa că absolut toată lumea trebuia ƒacută utecist la finalul clasei a 8 a. Eu și cu încă o lepră nerecunoscătoare am fost singurii din clasă care la finalul clasei a 8 a aveam medii mai mici la purtare.

Eu am luat 7 pentru că venisem la oră machiat ca Alice Cooper, iar dirigintele, profesorul de rusă, a considerat că sunt un element destabilizator și un satanist. Celălalt retard se juca cu apă pe coridor (vestitele tuburi de deval, găurite în vărf) și a reușit să o facă fleașcă pe directoare. A luat 6, să țină minte.

Prin urmare, nu ne-au mai făcut UTC-iști odată cu clasa, în mod solemn, la Tărgoviște, cu cuvăntări emoționante, despre partid și stat, depre cum are el grijă de mine partidul și ce om minunat m-a ƒăcut.
Ne-au făcut hoțește, înainte de festivitatea de premiere a școlii. Adică ne-au aruncat 2 cravate albastre, cu șuieratul Aveți noroc că azi sunt în toane bune.

Am zis mersi, pentru că știam că dacă ajungem la liceu și nu facem parte din organizația de UTC, vom trece prin niște momente grele, cu mustrări, autocritică și alte alea.

Noroc că a venit revoluția.
Ideea de bază este că să susții mizeria asta cu lustrația la oameni care erau minori în acea vreme e o tămpenie.
Punct.

Foto

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.