Ca simpli cetățeni, ați zice că e suficient să duci factura/chitanța/bonul fiscal la secretariatul facultății și cam aia ar fi, nu?
Greșit.

Trebuie să ai ȘTAMPILĂ pe respectivul bon/chitanță/factură, de la fix ghișeul care ți-a eliberat acel bon/chitanță/factură. Problema e că respectivul ghișeu nu îți pune ștampila până când nu îți intră datele în… calculator. Adică în circa 5 zile. Când te vei întoarce, vei sta la coadă din nou, vei pune ștampilă după care vei scana abonamentul și te vei duce din nou la facultate.

Nu, nu sunt tâmpiți cei ce fac sistemul, gândiți greșit. Totul e făcut în așa fel încât să renunțe cât mai mulți, cu cât e mai complicat, cu atât mai mulți își bagă picioarele.
Și cam aia e.

Este o pierdere exagerat de mare de timp, nervi si de hartie. Da, hartie, desi se vorbeste de avantajele cardului fata de vechile bilete si abonamente din acest punct de vedere.
Dupa cum s-a mai spus, validatoarele nu functioneaza decat cam in proportie de 2% si desi am abonament valabil sunt obligata sa il validez ‘la fiecare urcare in vehicul’. Daca vine controlorul si nu am cardul validat (desi este valabil) sunt pasibila de amenda. La ghiseu cand mi l-am facut a durat vreo 10 minute, fata de unul cat dura inainte. In plus, am primit ‘instructiuni de utilizare’ si un bon fiscal, deci hartie consumata absolut inutil (si este hartie de calitate).
Sunt studenta si abonamentele mi se deconteaza la facultate – am aflat ca pentru asta trebuie sa ma duc inapoi la ghiseul unde mi l-am facut si sa stau iar la coada ca functionara sa imi puna o stampila pe bonul fiscal (nu se poate face asta inainte ca datele mele sa ajunga in baza de date, si asta se intampla la vreo 5 zile dupa ce mi-am facut cardul). Dupa asta trebuie sa fac o copie xerox dupa card (!) pe care o dau la facultate impreuna cu bonul fiscal stampilat. Si asta trebuie sa fac in fiecare luna daca vreau sa mi se deconteze.

Si deci asa e mult mai bine fata de vechile abonamente de hartie, nu?

De AICI.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.