De câțiva ani, îmi țin banii și cardurile la ING, fiind foarte mulțumit de faptul că nu am contact uman cu operatorii băncilor, care sunt la fel de idioți, indiferent la ce bancă te-ai duce. Alt motiv nu am, deja chestia aia cu tokenul în care trebuie să bag țâșpe parole a început să mă enerveze maxim.

Dar cred că astăzi am ajuns la o răspântie.
Am un cont la vedere în euro la ei, care conține câteva mii de euro. Nu multe, câteva. În principiu, contul ăla ar trebui să aibă o dobândă oarecare, indiferent care, mică, dar să fie.

Ori, în seara asta, am constatat cu surpriză nu doar că nu există nici un fel de dobândă, dar ING mă taxează cu 50 de cenți lunar Taxă de administrare cont. Deci eu le dau banii mei, iar ei mă taxează pentru asta. Iar dobânda probabil este pentru fraieri, să spun mersi că nu e taxa mai mare.

Întrebare.
Pe unde vă țineți euro și în ce condiții? Știu, voi plăti un comision mai mare când îmi voi muta toți banii în altă bancă, dar prefer asta, decât să fiu furat pe față. Nu e vorba de 50 de cenți, ci de ideea în sine. În vremuri în care băncile aleargă după capital și plâng pe la uși ca lumea să depună bani la ei, la ING ești taxat pentru asta.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.