Așa cum am scris, votul de ieri a fost un vot negativ. Cred că nimeni nu are nici un dubiu în direcția aceasta.
Rămâne totuși o întrebare.
Vot negativ vot negativ, dar noi cu cine votăm, coane? Există vreo opțiune de vot care să ne poată satisface?

Și aici nu vorbim de candidați manechin sau de hipsteri. Ci de o soluție politică reală, viabilă, care să poată atrage oamenii la vot. De o opțune politică, nu de veșnicul FSN-PD-PSD, care se mută pe fața eșichierului politic în funcție de nevoile fiecărui membru și de afaceri.

Îl mai țineți minte pe MRU? Mihai Răzvan Ungureanu, prim ministrul celor 30 de zile. A fost omul în fața căruia Ponta practic s-a căciulit, la investitura ca prim ministru.
Iar mie, la momentul respectiv, mi-a inspirat puțin mai multă încredere.

MRU zice niște chestii interesante azi.

Faptul ca au votat aproximativ 50% din numarul total al alegatorilor inseamna ca restul de aproximativ 50 de procente nu s-au simtit reprezentati de actuala clasa politica. Vorbim despre un vot negativ la adresa clasei politice si trebuie sa tinem cont ca in cei 22 de ani de democratie marea majoritate a proceselor electorale s-au constituit pe vot negativ, ceea ce inseamna sanctiune, si nu sustinere.

Total de acord și este ceea ce susțin și eu. Tot timpul votăm sancționatoriu, pentru că nu avem cu cine vota cu conștiința. Desigur, dacă te numești hipster, poți vota dând like de la cafeneaua de pe Smârdan, dar aici vorbim de oameni, nu de maimuțe.
Și atunci rămâne întrebarea Ce facem? Ca om de drreapta, ca liber profesionist, ca om care vrea să își vadă munca răsplătită prin bani și nu prin impozite mai mari, aș vota întotdeauna cu dreapta. Doar că dreapta rromânească nu este dreapta, este o aripă de stânga a fostului FSN, care a distrus timp de 8 ani rromânia, cu măsuri stângiste de gen PFA plătește CAS, firmele plătesc impozit în avans pentru anul viitor și alte aberații născute din mintea distructivă a lui Boc..

E momentul propice regruparii fortelor politice din centrul si dreapta spectrului politic romanesc, regruparii cetatenilor care cred in principiile autentice de dreapta “intr-o forta politica noua in care sa se regaseasca partide, asociatii, cetateni

Eu m-aș băga să susțin așa ceva, dacă s-ar coaliza în jurul lui Ungureanu. Suntem mulți, suntem foarte mulți cei ce nu am mers la vot pentru că ne-a fost silă și nu ne-am recunoscut în nici un fel de program electoral. Cele 50 de procente ale noastre, ale dezamăgiților, pot întoarce roata istorică și politică a societății, chiar foarte ușor.

Rămâne de văzut ce se va mai întâmpla. Poate vine timpul în care să devin membru de partid și candidat la alegeri, mai știi?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.