Cred că v-am mai spus odată. Când umblam pe la Dimitrie Cantemir, în Constanța, nu eram lăsat la cursuri cu laptopul. Trebuia să scriu de mână, AȘA CUM SCRIE TOATĂ LUMEA, DA?! Adică s-a ajuns la certuri foarte tari pe temă, certuri care s-au terminat de genul ori scrii de mână, ori nu mai participi la cursurile mele.

La ASE, de exemplu, învățam numai rahaturi perimate. La geografia economică a lumii ni se spunea din start că acele cifre sunt depășite, că sunt mai mulți oameni pe lume, mai multe resurse descoperite etc, dar noi învățăm PE CE AVEM ÎN CARTE. Cartea fiind de preferință scrisă de domnul profesor respectiv. Nu, nu e corect să scrii la examen situația reală, SCRII CE AI ÎNVĂȚAT.

Tot învățământul rromânesc este perimat, învechit, puțind a lipsă de viziune și viitor. În posturi stau aceleași momâi îmbălsămate, care știu aceleași rahaturi vechi din 1950 (salutare domnu’ Stăniluță, încă nu ați murit?), pe care le predau mai departe celor care cică se pregătesc pentru viață și pentru a deveni conducătorii țării.

Iar voi, din mizeria asta, din bromura asta a ceaiului țării, vreți ca lucrările de diplomă să fie unice? Vreți ca doctoratele să fie opere științifice reale? Hai serios, păi de unde? Dacă studentul învață doar mizerii învechite, cum să scoată ceva nou? Dacă studentul a văzut că așa se trece și așa e bine, de ce s-ar chinui? De ce?

Trăim într-un gunoi. Obișnuiți-vă cu asta. Toți facem parte din el, toți îl formăm, toți îl asimilăm.
Da, știu, tu nu.
Ba și tu.

În altă ordine de idei, tocmai ce am auzit că Abramburica, imbecila idioată (nu am suficiente epitete să îi dăruiesc) care a început distrugerea învățământului rromânesc, va avea onoarea de a-și continua opera. Va fi iar ministru.
Nu avem nici o șansă.

DIXI.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.