Mergi pe strada. Din greseala, ii tai faţa unuia. Nu se întâmplă nimic, doar că respectivul scoate capul pe geam şi începe să îţi ia toţi morţii la rând. Ai putea să te dai jos să îi spargi faţa. Nu o faci.

Staţia de tramvai. Două domnişoare extrem de elegante gustă graţios dintr-o pungă cu snaksuri şi o sticlă de cola. Termină, râgâie delicat şi la fel de delicat aruncă ambalajele într-un colţ, să nu se vadă.

Te duci să îţi iei o bere de la chioşc. Vânzătoarea te priveşte ca pe un inamic ce tocmai a deranjat-o dintr-o discuţie elevată despre soarta lumii, Kant, Nietsche, acompaniată cu un pachet de seminţe.

Ne plângem toată ziua de cât de răi sunt ceilalţi. Dar fiecare din noi, la rândul nostru, facem exact la fel. Nimeni nu stă cu o hârtie în buzunar până ajunge la coş. Dă-l în mă-sa de primar, el e de vina, trebuia să pună coşuri. Vai, m-ai deranjat în trafic? Mortii, familia, ranitii si tot neamul.
De ce? Pentru ca pot. Pentru ca sunt rroman si sunt smecher si asa vrea muskiu` meu.
De aia.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.