Azi am fost la Constanța, o chestie cu Petromidia și Rompetrol. Ca să nu existe aurisme pe aici, am fost #pebaniimei. Dar despre asta o să vă povestesc zilele viitoare, că e o chestie cu mult scris, multe poze și ceva Puie Monta.

Voiam doar să scriu, pentru posteritate, de ce ziarele economice sunt la pământ, de ce nimeni nu mai cumpără capital sau zf, exceptând faptul că sunt de fapt traduceri din presas internațională.

La conferința de presă, Roxana Petrescu de la ziarul financiar, se ridică și aruncă ea o mare întrebare, care a sunat ceva gen

În ultimii ani, compania nu a fost pe profit, deși are o cifră de afaceri mare, deci e la nivelul Oltchim, deci de ce nu intră în insolvență?

Rusnacii din prezidiu cred că au pufnit în râs puțin, după care au încercat să îi explice că e o firmă privată, care tocmai ce a terminat de investit 380 milioane în Rafinărie (despre asta a fost de fapt vorba, revenim) rulajul mare nu înseamnă și profit mare și că, în general, acționarii societății au încredere în piața din rromânia etc.

Bun, am râs eu în sinele meu, cu fătuca care nu înțelegea de ce niște unii continuă să bage bani în firma lor, deși nu scot profit, până când cineva de acolo mi-a zis că de fapt, !@#$#$% asta avea aseară, la masă, aceeași înrebare și o punea tuturor oamenilor cu funcții din zonă. De ce nu dă faliment Rompetrol? Desigur, oamenii au încercat să îi explice dpdv economic, dar, după cât se vede, a fost inutil, pentru că femeia avea de pus o întrebare și pus-o.

E greu când backgroundul tău economic se rezumă la ASE și traduceri de articole economice de pe net. Foarte greu.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.