Luna petrecută fără permis mi-a mai adus un dar al vieții. Ura neîmpăcată față de taximetriști. Nici un taximentrist, din toți cei cu care am mers, nu avea aer condiționat, deși pe toate mașinile lor scrie că au. Mulți dintre ei fumători, puțea în mașină de te îndoia, nici măcar un odorizant nu exista, în schimb cruciulițe la parbriz cât cuprinde. Unul din ei a fost foarte ofuscat când i-am cerut să stingă țigara, pentru că sunt cu un copil mic în mașină. Cred că dacă eram puțin mai micuț, își învingea temerile și încerca să îmi dea una.

Toți sunt super țepari. Prin toate mijloacele. Unul din ei m-a dus la mama, sub 2 km și pe ceaas aveam 9,8 lei, desi o cursa face cam 4 lei. Am scos telefonul și i-am zis că sun la dispecerat. Sună, mă doare-n !@#$, nu am decât stație de la ei. Când am început să formez 112, dă-mi bă 5 lei și pleacă-n !@#$. Vineri, un gog, cu ochelari DG, mă ia din fața blocului, mă învârte pe niște străduțe, după care iese la 50 de metri de casa mea. Avea pur și simplu impresia că nu știu unde stau. S-a enervat foarte tare când am început să îi spun pe unde să meargă, stradă cu stradă.

Desigur, toți se plâng de vremurile grele, că nu mai merge lumea cu taxiul, că săracii de-abia dacă mai fac 1 milion pe zi, că nu se mai merită, mai bine s-ar duce la muncă. Serios, așa mi-a zis unul din ipochimeni, că mai bine se duce la muncă, aici freacă menta degeaba.

În altă ordine de idei, eu știam că legea spune foarte clar că taxiurile trebuie să fie galbene. Nu știu exact proporția, am văzut că sunt unii care se colantează până lajumătate, deci bănuiesc că aceea este limita.
Cine s-ar urca într-un taxi care, din start, nu respectă legea? Cum să mai cred eu că șoferul e cinstit și mă va taxa corect pe cursă, nu mă va duce în pădure la băneasa să mă violeze sălbatic, după care să mă servească cu sos de ghimbir?

[donateplus]

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.