Dan are un articol relativ vitriolant la adresa blogosferei. Nu vreau să îl comentez, e opinia lui, o respect, nu e un blogger slab sau analfabet încât să îmi fie indiferent. Altceva vreau să spun.

Peste tot se foloseşte sintagma asta cu bloggerii mari, sau bloggerii de mare calibru sau cei din liga mare.

Nu reuşesc să înţeleg prostia asta. Cine hotărăşte că un blogger e MARE? Cine hotărăşte care dintre bloggeri e un guru? Şi ce e mai important, de ce se foloseşte această expresie?

Absolut nimeni nu a auzit vreodată spunând pe unul din învinuiţi sunt un blogger mirobolant, cu o clasă peste voi. Dimpotrivă, marea lor majoritate e constituită din cei ce îşi văd tot timpul de treaba lor, de profesia lor de creator de conţinut, întâmplător numit blog. Rar găseşti un atac la persoană pe unul din aceste bloguri şi în general ele nu se referă la bloggeri, ci la ziarişti, antreprenori sau alţi guru care poluează onlainul rromânesc.

Vă deranjează că sunt prieteni? Nu e normal ca relaţiile bazate pe afinităţi comune să crească? Nu e normal ca oameni de acelaşi calibru, care împărtăşesc aceleaşi interese, să aibă relaţii de prietenie?

Vă deranjează că ei sunt cei ce câştigă bani? Dar nu credeţi că e normal ca un site cu trafic mare să atragă advertiseri? Libertatea e o troacă de vomitive, GSP îi calcă uşurel pe urme. ŞI SUNT PLINE DE RECLAMĂ. Pentru că reclama are 2 destinaţii. Traficul şi notorietatea. Poţi tu să fii al 2 lea Dostoievski, dacă nu te citeşte nimeni, nimeni nu va fi interesat în a pune publicitate pe situl tău. Dono de exemplu, nu are cine ştie ce brânză de trafic, dar e DONO. Toţi aţi auzit de el. Iar un advertiser, dacă ar trebui să aleagă între el şi blogul vasilica-s-a-trezitacu-si-face-o-laba.blogspot.com, unde credeţi că va pune reclama?

E uşor să jigneşti, să înjuri şi să categorizezi. Eu sunt regele generalizărilor şi o ştiu cel mai bine.
Dar ca simplu sfat, nu mai bine ar trebui să stai, să înţelegi fenomenul şi după aceea, să acţionezi?
Cred că rezultatele ar fi mai bune.

Acest articol face parte din categoria Încă un articol stupid, pe un blog stupid, în care alţi bloggeri stupizi sunt învăţaţi ce e roata şi de ce se învârte.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.