Cam așa sună toate anunțurile de închiriere din rromânia. Închiriez apartament mobilat clasic. Ce înseamnă clasic? Șifoniere de pe vremea lui stalin, un frigider fram ursul polar, scaune tapițate, cu lemnul friabil, covoare roase de molii, un pat cu o saltea cu pete galbene și o cadă ruginită, din fontă.

Bine, te-ai gândi că altceva înseamnă clasic, dar știți care e faza? Oamenii au dreptate. În mentalitatea comună, asta înseamnă clasic. Iar asta se manifestă în casele oamenilor, nu în cele de închiriat. Mobilat bătrânicios, indiferent dacă e ieftin sau nu. Șifoniere pătrățoase, cu cât mai mari, cu atât mai bune, birouri cu veioze aplicate într-un colț, mochete, eventual trântite peste parchet, să îi protejeze.

Am fost în câteva case în viața mea. Cu unele mici, doarte mici excepții, toate urmează aceeași regulă. Mobilat clasic. Și nu, nu doar în apartamente, ci în case noi, case construite după planuri arhitecturale cu gust, nu doar pătrățele de cărămidă.
Prea puțini își permit să își lase imaginația să zboare, să încerce să aducă un plus de savoare în locul în care își petrece practic, cea mai mare parte din viață, după servici.

Motivația lipsei de idei? Nu o știu. Înclin să cred că e vorba de comunismul care nu se lasă dus din educație și din memoria genetică.
Sau poate e de la brânză, viezure, miere, pârș.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.