Nu știu dacă v-am mai povestit de administratorul blocului meu, dar era un mare bou. Era, că a decedat, de bun ce era. Știți cum se spune, despre morți numai bine, dar mare bou era. Ducă-se.

Pe lângă că era bou, nici nu avea vreo treabă cu blocul. Nici nu știam că scările trebuie spălate. Sau ghena desfundată, dacă o înfundă vecinul de vizavi cu cutii de pizza. Știam doar că trebuie să plătim bani, nejustificați nicăieri.

În fine, muri ipochimenul și, după vreo 2 luni de certuri la cuțite între locatari, comitetul de bloc și alte comitete și comiții, certuri pe tema cine să preia onoarea de a conduce destinele blocului, s-au împăcat și au angajat o firmă de administrație. Rocontab ceva, în fine, irelevant numele.

Deci pplz, lucrurile s-au schimbat total. A fost pus avizier nou, uriaș, cu toate listele posibile, cu defalcări, cu explicații, cu tot ce vrei. A fost pusă cutie de tablă pentru cei ce au de transmis diverse către administrator. Se spală scările, se mătură în fața blocului. Îmi cere consumul de apă, nu ca boul decedat, care mă trecea paușal, 10 metri de apă rece, zece metri de apă caldă. Să fie, că na, doar avem bani, suntem chiriași. Am primit pe mail toate formularele posibile, inclusiv cele de ajutor de încălzire. Am primit pe mail programul femeii de serviciu!. Luni mi-a dat drumul la căldură, în pofida babelor care vociferau că nu e normal, că e încă cald, dacă le e frig copiilor, să se îmbrace mai gros, că de aia sunt copii.

Și ce mi se pare cea mai tare treabă, am cont în care îmi plătesc întreținerea. Frumos, prin homebank, fără dureri de cap, fără mers între 5 și 7 la administrație, fără vecini pensionari care sunt ocupați să îți numele și găurile din chiloții cu aerisire. Divin. Era unul din contactele umane pe care le uram cel mai mult.

Da, merită să angajezi un administrator extern. SRL-ului i se fâlfâie de mizeriile din bloc, de alegerile de comitet și președinte, cenzor și alte găinării. Au un contract, își văd de treabă și aia e.
Acum cică umblă după acte, pentru că soția boului decedat nu vrea să le dea, le-a declarat ba furate, ba pierdute, ba că trebuie unexpert contabil și tot așa.

Vă dați seama cât o fi furat ăla?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.