Mă uitam ieri, la articolul cu schimbatul abecedarelor, la opiniile celor ce au o problemă cu faptul că în actualele abecedare, mamele sunt prezentate ca fiind cele ce au grijă de copii.

E incredibil cât de devalorizată este, în rromânia, în cadrul rețelelor de hipsteri pseudo intelectuali, ideea de mamă, ideea de casnică, ideea de educație oferită copiilor.

Maxim 2 ani acasă, după care marș la muncă, copiii stau cu bone, părinți, educația și-o primesc de la grădiniță, școală, băieții din fața blocului sau peștii ce se vor ocupa ulterior de cariera lor.

Poate ar fi timpul să vă reconsiderați puțin viziunile. Pentru că, dragii mei uituci, după ce ați făcut un copil, trăiți prin și pentru el. Viața voastră se va roti în jurul său și toate realizările voastre vor avea ca gând final o facem pentru copilul nostru.

Iar când faceți asta, gândiție-vă că acel copil nu are nevoie doar de supraveghere la grădiniță, unde să învețe să se șteargă corespunzător la fund după un căcuț. Copilul acela are nevoie și de ghidaj în viața, are nevoie să i se explice ce a asimilat în timp ce era într-un grup de copii, are nevoie să i se arate ce e bine și ce e rău, are nevoie de oameni în care are încredere, cărora să le poată spune toate aceste lucruri.

Altfel, veți ajunge ca o cunoștință de-a mea, care e foarte nervoasă că și-a trimis fetița la grădiniță și, după vreo câteva zile i-a trântit un pizda ma-tii când s-a enervat. Că asta a învățat de la copii. Și cine să îi explice ce înseamnă și de ce nu e bine, când mă-sa e femeie de carieră?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.