Primit de la Ana B.

Exista un acord nescris intre companiile de telefonie si internet din Spania prin care orice roman care vrea sa isi faca un abonament cu ofertele existente, este refuzat fara explicatii in momentul in care isi scoate actele si isi dovedeste nationalitatea.

E adevărat sau e doar un hoax? Din păcate, nu știu pe nimeni în zonă, iar singuru căpșunar de care am auzit e un famelic care nu cred că are bani de telefonie mobilă.

Problema e lămurit, zic eu, de Andrei Ardeleanu

Salut Arhi. Legat de articolul respectiv, cu acordul nescris pentru romanii din Spania, care sunt saracii discriminati de companiile de telefonie mobila, ca nu le da nimeni contract si alte d-astea, fii atent la urmatorul aspect. Din august 2010 pana in august 2011 am lucrat la Vodafone Spania departamentul pentru ROMANI. Departament aflat in Romania. Pentru ca romanii din Spania sunt multi si sunt prosti. Pentru ca s-au dus acolo, n-au fost in stare sa invete limba, iar Vodafone Spania a decis sa infiinteze un departament in limba romana. Departament la care se ofereau informatii, se rezolvau probleme, se activau extraoptiuni atat pentru cartela cat si pentru CONTRACT.

De mai mult de un an nu am mai luat contact cu ei, dar acordul acela tacit de care spune ea, se poate sa nu fie pentru ca romanii sunt romani, ci pentru ca romanii sunt jigodii. Exemplul 1: suna un cetatean cat se poate de roman si spune ca vrea 2 contracte, unul cu un Samsung Galaxy S si unul cu un Iphone 4, asta pe vremea cand telefoanele astea doua au fost lansate. Si incepe sa planga ca la magazin nu-l ajuta spaniolii, ca sunt niste jeguri, ca etc. Am cautat in fisa lui si ce sa vezi ? Avea o datorie mai veche de vreo mie de euro, neplatita. Da, intr-adevar, niste jegosi spaniolii.

Exemplul 2: Aveam coleg un tip care a lucrat prin Spania ceva ani. Intr-o seara imi zice: Ba Andrei, ia baga acolo codul de la tarjeta de residencia (un fel de CNP) din Spania a mea. Dupa ce bag codul imi zice: Ia verifica la datorii. Ma uit la datorii, n-avea decat vreo 800 de euro. Si asta nu-i decat la Vodafone. Sa vezi ce mai am si pe la Orange.

Iar ca exemplul 2 sunt multi romani care fac la fel. Datorii de cateva sute de euro, poate chiar mii de euro, apoi se intorc in tara, sau raman acolo, fara nici un stres c-ar avea niste datorii de platit. Nu stui ce se intampla mai departe, daca sunt chemati in instanta sau nu, noi n-aveam treaba cu chestiile astea.

In Spania exista si Digi Mobil. Care Digi Mobil ghici unde are departamentul de relatii cu clientii ? Aha, fix aici, in Bucuresti. De fapt toti care trec pe la Vodafone Spania din Romania ajung la Digi Spania din Romania, din motiv de salariu mai mare. Si la Digi Spania sunt multi clienti romani, si la fel de multi au abonament. Deci daca cumva companiile de telefonie mobila nu mai fac abonamente romanilor, cu siguranta, nu ala este adevaratul motiv.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.