De fapt, de ce televiziunea 3D nu merită efortul ACUM.
În primul rând, pentru că este vax albina, cavaler pasta. Dar să o luăm cătinel, precum fecioara în momentul culminant.

Ce înseamnă imagine 3D? Înseamnă că ochilor umani le sunt servite 2 imagini simultan, separat pentru fiecare ochi. Există 2 tipuri de 3D. Primul, cel mai vechi, anaglif, trimite 2 imagini cu 2 tonuri diferite, roșu și albastru sau verde. Utilizatorul final poartă o pereche de ochelari colorați în respectivele culori, iar ochlarii filtreaza imaginile. Al 2 lea tip se numeste polarizat, iar imaginile sunt transmise în direcții diferite, utilizatorul văzând, cu ajutorul unor ochelari speciali, doar imaginile dedicate fiecărui ochi.

Prin urmare, ca să poți vedea 3D, ai nevoie, nu-i așa, de conținut 3D. Conținutul 3D poate fi obținut prin filmare directă în sistem 3D sau prin remodelare tehnică a filmului, în laborator.

Din aceasta cauză, conținutul real 3D de pe piață este insignifiant. Televiziunile nu transmit 3D. Pentru că nu au filme 3 D. Și nu au nici emisiuni 3 D. Dealtfel, cine ar vrea să o vadă pe Gabriela Vrânceanu Pandele Firea Popesti Ilfov Voluntari, 3D? Sau pe Cici ‘ioședcumama” Badea?

Un alt motiv, pentru cei mai ca noi, cu nu foarte mulți bani, este prețul, lejer prohibitiv. Un 3D decent sare din 3000 lei și, vorba reclamei la Duster, la valoarea noastră… Iar dacă te mai arunci și la o pereche de ochelari și îți cumperi 2, că se presupune că viața se joacă în minim doi…

Pe lângă toate acestea, intervine confortul. De fiecare dată când ar trebui să mă uit la tv, ar trebui să îmi pun ochelari pe nas. Păi eu de aia dau 200 lei lunar la lens.ro, pe lentile de contact, ca să îmi pun alți ochelari, de data asta polarizați? Nemaivorbind de faptul că poate vreau să fac ceva, poate mă uit fracționat la tv, țin ochelarii ca bunicul, pe un lănțișor, și îi dau jos și îi pun de fiecare dată?

Desigur, argumentele acestea pot fi pertinente doar pentru mine. Dacă sufletul vostru strigă după 3D, luați-vă 3D. Scăldați-vă în baia de imagine tridimensională. Absorbiți imaginea și sunetul ce vă înconjoară.
Dar să nu plângeți, după aia, da?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.