Salut Arhi. As vrea sa iti povestesc o intamplare, poate consideri ca e bine sa o pui pe blog, sa vada si altii cum face justitia dreptate in Romania.

Totul s-a petrecut in aprilie 2007, cand eu aveam 13 ani. Eram pe afara la joaca impreuna cu un amic si s-a apropiat de noi un grup de 4 tigani, 3 baieti si o fata. Au inceput cu “Da-mi si mie sa dau un sut, hai ca ne jucam si noi, etc”. Au ramas cu noi, jucandu-se, desi noi tot incercam sa scapam de ei. La un momentdat unul dintre ei mi-a luat sapca si p-aici ti-e drumul. Ceilalti 3 au zis sa merg cu ei ca il conving ei sa mi-o inapoieze. Si eu naiv m-am dus, pe un drum care in mod normal era foarte populat. Pe la jumatatea drumului mi-au cerut telefonul sa il sune, eu am zis ca nu am, dar l-au vazut in buzunar. Nu mai tin minte daca mi l-au luat ei sau l-am dat eu, dar cert e ca a ajuns la ei, l-am cerut inapoi, nu au vrut sa mi-l mai dea si am strigat dupa ajutor. Moment in care mi-au dat un pumn in gura, mi-au spart buza si au fugit.

Acum incepe distractia. A chemata tata politia, au venit 2 politisti, am tot umblat de la sectie la sectie, am dat declaratii, etc. Unul dintre ei era convins ca eu ii cunosc pe agresori si ca imi sunt prieteni, si a incercat toata seara sa ma faca sa recunosc(Ce-i drept e foarte logic sa iti fure prietenii telefonul si sa te mai si bata, nu?). S-au miscat totusi destul de repede, a doua zi i-au prins mi-am recuperat telefonul. Apoi nu am mai stiut nimic de caz.

Prin 2010 a venit un politist la mine la usa sa ma intrebe daca mai stiu ceva de indivizi ca ei le-au pierdut urma, ca ar fi plecat in Spania. Nu stiam nimic, evident, atunci nu mi-au dat nici cel mai mic detaliu despre ei. Azi am primit instiintare cum ca i-au scos de sub urmarirea penala pentru ca fapta nu prezinta gradul de pericol social. Este luata de buna declaratia lor cum ca nu m-ar fi lovit, eu avand certificat medico-legal. Dar se pare ca nu conteaza.

Esti tata, gandeste-te ca iti trimiti copilul la joaca si se intoarce plangand de afara, batut si jefuit. Iar dupa 5 ani jumate afli ca aia primesc o amenda de 1000 de lei si atat. Pentru mine a fost foarte traumatizanta toata chestia.

P.S. As vrea sa fac recurs, doar ca acum fiind major ar trebui sa umblu eu peste tot, iar eu nu am timp, sunt la facultate la Bucuresti iar domiciliul stabil e in Pitesti. Dar o sa fac cam tot ce pot, ma simt nedreptatit. Nu vreau daune morale sau altceva, vreau o alta pedeapsa pentru ei.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.