Cugetam în sinele meu propriu, la mizera condiție umană și la dihotomia sincretică părere-opinie, când am început să observ un pattern la comentatorul hater de arhiblog. Nu știu dacă este caracteristic și altor bloguri, dar știu că aici este lege.

1. Comentatorul descoperă arhiblogul, leagănul misterios al internetului, alpha și omega, chiu și em, începutul și sfârșitul, poate nu cel mai citit blog din rromânia, dar sigur cel mai iubit. Se minunează minunat de minunățiile de acolo și citește, cu suflet cutremurat, comentariile înaintașilor săi, mostre de înțelepciune populară, împletire de mistic gregar și latență ludică.

2. După o perioadă de tatonare, comentatorul lasă primul său comentariu. În principiu, el rezonează cu idolul său, Arhi, așa că ar vrea să lase un comentariu care să spună asta fără ocolișuri. Așa că, la primul articol mai cu venă, lasă comentariul Foarte tare!, sperând ca Arhi va fi extaziat de o asemenea recunoaștere mondială.

3. Comentatorul e ultragiat. Arhi nu l-a băgat în seamă, ba mai mult, i-a șters și comentariul, lăsându-i o remarcă răutăcioasă. Deci aveau dreptate unii dintre comentatori, dacă nu ești de acord cu arhi, ești inamicul său. Ahaaa.

4. A mai trecut timpul. Comentatorul a început să lase comentarii decente, pertinente. E mulțumit, Arhi îi răspunde la multe din ele, dar parcă lipsește ceva și nu știe ce…

5. A descoperit ce lipsește. Păi de ce Arhi ăsta e vedetă pe online, iar el nu? Dacă nu ar fi comentariile lui, bloogul ăsta ar fi de maxim căcat, chiar nu se vede chestia asta? Așa că lasă un comentariu răutăcios la primul articol citit. Așa, să se învețe minte!

6. Evrika! Cineva i-a observat comentariul și i l-a apreciat. Deci așa se face… Așa că începe să comenteze, întotdeauna împotrivă. Nu contează dacă asta e opinia sa reală sau nu, important e să primească aprecieri. Oho și câte aprecieri primește. El e războinicul, e cel ce îl aduce pe Arhi pe calea cea dreaptă. E cel ce se pricepe cel mai bine și nu îi e frică să recunoască asta. Ia să îi zic eu puțin și de familie, să priceapă că problema e serioasă.

7. Ciudat, comentariile comentatorului intră în spam și nu mai apar deloc pe site. Să îl mai trimit o dată, poate s-a întâmplat ceva. Hmm, tot nimic.
CENZURĂ!!! Te deranjează adevărul, bă grasule! De aia m-ai șters! Nu contează bă că nu vede lumea, important e să citești tu, ratatule! Du-te și muncește, bă, că o să îți moară plozii de foame! Analfabetule!

8. Oare ce o fi cu zoso ăla, am auzit de el, ia hai să îl citesc…

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.