Gata, sunt acasă. Cu un mare gust de Bă, eu ce caut aici? Am fost în Deltă, în cel mai frumos weekend din ultimul timp, dacă nu din totdeauna. Aş putea spune uşor întotdeauna, dar mă gândesc că sunt bătrân şi sclerozat şi poate am uitat eu vreun weekend reuşit din viaţa mea.

Am fost la Sfântu Gheorghe, unde se varsă dunărea în mare, la Dolphin Camping. Cum e acolo, în mare, se poate vedea în pozele de mai jos.
Cum m-am simţit acolo…nu aveţi cum să vedeţi decât dacă mergeţi şi voi.

Am stat în nişte incinte care semănau cu casele acelea japoneze din filme, cu lacuri interioare, căsuţe de vară şi poduri de lemn aruncate peste lacuri.
Am mâncat cele mai bune mâncăruri din peşte, peşte prins la 30 de metri distanţă de noi.
Ne-am plimbat pe plaja pustie, plajă care rămâne aşa şi în timpul verii, pentru că în nici un caz acolo nu ajunge nebunia din Vamă sau, doamne fereşte, Mamaia.

Am mers cu şalupa pe canalele Deltei. Am văzut păsări care habar nu aveam că există. Am văzut peşti sărind din apă, parcă rugându-te să îi prinzi. Am stat în mijlocul Deltei, am savurat o apă plată şi am ascultat liniştea.

A fost frumos. Ne-a plăcut la amândoi enorm. Dacă vreţi ceva frumos, mergeţi în deltă. Nu se compară cu nimic altceva.
Dar dacă vă plac manelele, dacă sportul vostru favorit e grătarul cu mici şi bere, vă rog, nu mergeţi. Muzică nu puteţi da tare, manelele sunt interzise prin lege. O să vă plictisiţi, grătar nu aveţi voie să faceţi în incintă, iar dacă îl faceţi la plaja, nu o să vă vadă nimeni şi să vă invidieze ce mici puneţi voi.

Şi e păcat.


[flickrset id=”72157618733374480″ thumbnail=”square” overlay=”true” size=”large” border=”0px”]

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.