Bănuiesc că toți ați zis că domnule, readerul nu aduce bani, de aia e scos, trebuie săracii să se concentreze pe produsele competitive.
Știați că google hostează imaginile pe care le pui pe site? Tu le vezi direct la ei, într-un lightbox, și, doar dacă ești un milostiv, poți da click pe poză, să mergi pe situl proprietar. Practic, un publisher muncește pentru bunăstarea și afișările lui google com.
But wait.

Ați auzit de Google Currents?
Google Currents e un app de iOs și Android, care înlocuiește readerul. Cu o singură deosebire. Currents descarcă tot conținutul în device, urmând să îl poți citi ulterior. TOT conținutul, iar dacă ai setată opțiunea de trunchiere, articolul se deschide tot în app. Ba chiar îți oferă și opțiuni de a citi chestii plătite.

Ce înseamnă asta?
Înseamnă că eu voi scrie pentru propășirea lui google. Cititorii mei vor citi articolele pe deviceurile proprii, fără să îmi mai acceseze situl. Ce mai contează teme, design, usability și alte mizerii, când totul va fi strâns grijuliu de google și prezentat ca marfă proprie?

Și așa ne pregătim cu succes de banarea parserelor google pe situri. Bine, cei ce nu depind de traficul general de el. Cei ce depind au o mare problemă. De ce aș mai intra pe un agregator care fură conținut, când am agregatorul în telefon?

Viitorul sună prost.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.