Am inceput sa producem bere din dorinta de a satisface o nevoie (la inceput doar personala) si ulterior de a umple un mare gol pe piata de bere locala.
succesul berii Terapia, m-a facut sa aplic aceeasi strategie si intr-un domeniu aparent complet diferit, cel de carte. de ce?
pentru ca imi place sa descopar, sa citesc o carte buna (lirica, proza scurta, romane…) scrisa de un autor roman dar nu gasesc nicaieri.

Pentru ca mai toate editurile din Romania publica doar marile nume consacrate ale literaturii romanesti (pe cei contemporani ii numeri pe o mana) si in rest doar traduceri licentiate de bestselleruri straine.
pentru ca imi lipseste teribil de mult sa citesc ceva bun, care sa mearga si sa se asezoneze perfect cu berea mea de suflet, Terapia.

Asa ca am infiintat o editura, cu scopul de a-mi satisface nevoia personala, si cu speranta de a umple un mare gol pe piata de carte locala.
de circa un an, am inceput sa caut aceste talente pe internet. si le-am gasit intr-un final, aici printre voi, pe arhiblog. intr-o saptamana va aparea prima carte pe care o vom lansa in mod oficial, unde altundeva decat tot aici pe blog, la Arhi.
in urmatoarele doua luni vor urma inca doi autori cu doua titluri.
dar despre asta vom scrie la momentul oportun.

apropo, v-ati intrebat vreodata ce are in comun beletristica cu berea?
hai sa vedem:
ambele sint bunuri de larg consum.
ambele se savureaza. berea cu prietenii iar beletristica singur acasa. sau in concediu.
ambele te imbata. beletristica doar in sensul latin al cvantului beat, berea in ambele.
ambele exista din abundenta pe piata, insa beletristica si bere cu adevarat buna, care sa fie autentic romaneasca, proaspata si nefiltrata nu prea gasesti.
si lista poate continua.

… si cum stateam eu de vorba cu Arhi in Timisoara, si-i povesteam despre proiectele mele de carte, despre dorinta mea de a promova si publica tineri autori romani si de a lega povestile frumoase (bere si carte) intre ele, ma intrerupe maestrul Arhi si imi spune: “gata, stiu, ce faci tu se numeste BERETRISTICA“… :-)))

acuma serios, cum vi se pare noul gen literar, beretristica?
v-ar place sa puteti cumpara o carte buna impreuna cu berea favorita?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.