Am citit ieri, cu link primit de la Connie, povestea unei pișcoțele, despre cum era ea în facultate și stătea la bar și brusc i-a venit ciclul. Chestie fatală, pentru că a dat pe dinafară, i-a pătat fustița și vai, era să moară de rușine.

După care, în comentarii, a urmat corul de gâsculițe, care erau și ele oripilate, dar vai, și eu am pățit, și alergam cu pachetele în brațe și sângele pe pulpe, dar vai, noroc că aveam blugi, dar vai, eu bag înăuntru un OB-loi de 10 cm diametru și nu am probleme.

Ce încerc eu să mă lămuresc este de ce e considerată chestia asta atât de rușinoasă? Ca exemplu eu, ca bărbat, dacă aș vedea o femeie cu o asemenea problemă, ultimul lucru la care m-aș gândi ar fi să râd hăhăhăhăhă vezi că ai o rană la uter și îți curge sânge.

Menstruația e o chestie normală, o problemă de confort feminină, cum avem, sau aveam noi eracții matinale, doar că la femei e cu sânge. De ce ar fi asta motiv de bătaie de joc?
De ce ar fi motiv să îți fie rușine? Doar nu te-ai căcat pe tine, ci practic ai o problemă, suferi, îți este rău. Cum ar fi să ai ulcer sau ceva, să vomiți sânge pe stradă și să vină un bou să râdă ăhăhăhăhă uite, sânge?

Cred că, în principal, e o problemă de percepție feminină și de respect propriu. Aproximativ cam ca la alăptarea în public. Dacă ție îți este jenă să îți hrănești copilul pentru că vai, avem niște vaci și boi oripilați de apariția unui sân, deși altfel, ar umple pereții unei băi cu iubire, atunci ai pierdut din start.

Femei, fiți mândre de ciclul menstrual! E ceea ce vă definește!

Atenție, filmulețul nu este recomandat minorilor și persoanelor sensibile. Deasemenea, nu este recomandat celor nesiguri pe sexualitatea lor și ar putea renunța la femei văzând asemenea imagini.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.