Am fost doua zile pe drumurile de costișă ale româniei, numite pompos șosele. Drumuri mici, aglomerate la orice oră din zi și din noapte, cu semnalizări inconsistente sau lipsite total, cu autostrăzi care durează 10 kilometri, cu autostrăzi terminate, dar care nu au drumuri care să le lege de hârtoapele numite drumuri naționale. Era să mor de nuștiucâte ori, din cauza unei gropi, a unei treceri la nivel cu calea ferată sub formă de tranșee, datorită gropilor uriașe de pe A1, unde chiar poți să te înfigi într-o groapă și să mori fără probleme.

Credeți-mă, am ajuns astă noapte acasă cu o tonă de nervi, mai ales din cauza asta. După care am citit declarația ministrului de interne.

Ministrul a continuat spunând că nu drumurile, ci consumul de alcool, viteza şi condusul fără carnet sunt principalele cauze care conduc la accidente rutiere.

Așa este, nu drumurile de 1000 de kilometri, făcute pe șosele mici și înghesuite, cot la cot cu tiruri de zeci de tone, nu valea oltului, unde ai o șosea distrusă și nesemnalizată, pe un viaduct unde ajungi cu 60-70 la oră și dacă nu ai prezența de spirit de a frâna, ajungi în olt. Nu, nu drumurile sunt de vină, ci viteza fantastică de 70-80 la oră pe care o poți prinde în unele locuri.

Așa este domnilor, ca de obicei, interveniți rromânește. Cauza nu ne interesează, dar amendăm efectul.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.