Citesc și mă minunez cum zilnic se umplu ziarele de titlurile gen NOI INFRACTOR ÎN LIBERTATE!!!111ONEONEONE. Adică, datorită noului cod penal, ies afară pușcăriașii.

Nu neg, și eu am problemele mele legate de codul penal. Cum ar fi reîncriminarea penală a calomniei, datorită imbecilului de Cristi Dănileț. Sau cu faptul că urmăriții penal vor trebui să fie înștiințați înainte despre faptul că le vor fi ascultate telefoanele. Sau cu faptul că e codul penal al PDL-ului, promulgat de infractorul național, dar aruncat, cu sprijinul unora ca Tapalabă de la Hotnews, în capul lui Ponta. Are Ponta bubele lui, dar asta în nici un caz.

Care e problema mea cu titlurile astea infracționale?
Se gândește cumva cineva că oamenii aceia sunt la pușcărie pe viață? Nu cumva trebuiau să iasă, la un moment dat? Sau suntem toți specialiști în drept penal și știm cu siguranță că pedepsele maxime de dinainte erau mai bune? Dar de omul care s-a eliberat ieri, pentru că avea de ispășit 7 ani (șapte ani!!) pentru că insultase un polițist, știți? Huidu e liber după ce a ucis o echip de curling, dacă vă mai aduceți aminte.

Da, sunt pedepse mai mici pentru unele fapte. Și principiile dreptului afirmă că se aplică condițiile cele mai favorabile. Pentru că așa e normal. Cum ar fi, de exemplu, ca un tip care a făcut sex cu soră-sa, să stea la pușcărie în continuare, deși fapta nu mai e incriminată? Vi s-ar părea normal?

Da, știu că vi s-ar părea normal, era o întrebare retorică.
Voi nu puteți înțelege că 2 persoane de același sex se pot iubi, darămite un principiu de drept.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.