Citind postul de aici şi enervându-mă de nesimţirea clasic rromânească emanată. mi-am adus aminte de un reportaj de ieri de pe ProTv parcă, cu nişte case din nuş ce oraş, pline de igrasie.

Erau prezentaţi proprietarii drept “sărmanii oameni fără nici o şansă, care se îmbolnăvesc din cauza igrasiei”.
Şi filmau o familie de rromâni clasici, în care ea, plină de tristeţe, explica:

Da, curge igrasia chiar pe fasungul de la bec, ne e frică să nu ne electrocutăm. De doamnă, dacă nu ne ajută şi noi nimeni.

Bă, e nevoie să te ajute cineva să pui mâna pe o găleată de clor şi apă şi să speli pereţii? E nevoie să te ajute cineva să pui mână pe o nenorocită de bidinea şi să dai cu var aşa fel încât să omori microbii?
Ai igrasie? Spală, văruieşte, curăţă, de câte ori este nevoie. Nu mai bea o săptămână şi cumpără var şi fă curat.

Dar nu, e mai simplu să te plângi că nu te ajută nimeni, că statul nu face nimic pentru noi şi să te uiţi cu tristeţe la apa care se prelinge pe fasungul becului.
Băi, deci aia m-a scos din minţi. Nu era nevoie decât de o cârpă care să redirecteze apa respectivă în altă parte, dacă curge atât de tare. Dar ei nu, priveau şi aşteptau tâmpi să se electrocuteze.

Pentru că nu avea cine să pună cârpa.
Guvernul nu face nimic, iar Boc e ocupat. Înalbeşte dosul băsescian

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.