La fel ca și Răzvan, am cont PRO la Vimeo. La fel ca și Răzvan și ca 99,99 din utilizatorii de internet din lume, nu am citit termenii și condițiile. Ca să înțelegeți despre ce e vorba:

La Vimeo poți avea cont gratuit, în limita a 5 GB săptămânal. Singura problemă e că aștepți mai mult să îți convertească filmul și ai viteză mică de upload. În reclamă spune că, pentru un cont PRO, crește viteza de upload și rapiditatea procesării filmului.

Prin urmare, am cumpărat cont PRO.
Mirare, viteza de upload e la fel de jalnică, iar rapiditatea procesării e aceeași. Pentru exemplificare, un film de 200MB e urcat și procesat de youtube în 3-4 minute maxim. La vimeo durează vreo 12-15 minute uploadul, după care îți apare Uhu, good news, în curând începem să îți procesăm filmul. Durează cam 20-30 de minute.

Deci, pentru ce să dai 199 de dolari? Așa că am luat decizia de a renunța la cont și de a nu-l mai reînnoi.

Partea absolut jegoasă este că, dacă ai cont gratuit, nu e nici o problemă, filmele sunt acolo și nu se atinge nimeni de ele. Dacă faci upgrade la PRO și, cum e în cazul meu sau al lui Răzvan, nu ești mulțumit de serviciu și renunți la el, tot contul îți este șters, inclusiv filmele din el.

PAM PAM!

1900160_737008516324137_158510049_n

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.