Azi dimineaţă a ieşit o discuţie haioasă la postul ăsta de la Subiectiv, care a scris un mare review despre un telefon.
Nu discut calitatea reviewului. Nu mă pricep şi nu e treaba mea. A, pot comenta faptul că i-a dat titlul HTC blabla e mai bun decât iPhone, fără ca el să fi testat vreodată un iPhone. Iar asta o spun în calitate de posesor de HTC Touch Pro 2.

Ce m-a frapat a fost că toată lumea de acolo practic i-a sărit în cap că de fapt ăla e post plătit şi că huoooo, ruşine, ne minţi în faţă. Iar această atitudine nu e singulară. O regăseşti pe orice blog care are şi publicitate.

De ce ar trebui să îi fie ruşine, chiar dacă a fost post plătit? E opinia sa, şi-a explicitat-o pe blogul său, iar tu, cititor, citeşti sau nu, aprobi sau nu. De ce ar trebui să îi fie jenă cuiva că primeşte bani pentru munca sa?

Toţi aveţi pretenţii de la bloguri. Să fie cât mai bune, să fie de calitate, să scrii numai bunătăţi cu care să vă delectaţi ochii hulpavi dimineaţa la cafea.
Dar voi cum credeţi că se scriu articolele astea? Singure? În 3 minute? Voi, cititorilor, aveţi idee câtă muncă este în spatele unui blog? Cât timp irosit?

Din ce ar trebui să trăiască omul care scrie acolo? Cu paie? Aer apă şi cu soare? Ar trebui să se ducă la sapă, cum mergeţi voi, iar din când în când să îşi ia laptopul şi să scrie un post plin de miez, după care să fugă repede pe plantaţie?
Nu vă e mă aşa, un pic de ruşine?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.